El cap de llista del PSC per Girona, Marc Lamuà, va reiterar ahir des de Figueres que les dues opcions a partir de diumenge seran «o un govern de Pedro Sánchez o un govern del PP amb l'extrema dreta». Davant de la possibilitat que PP i Cs pactin amb Vox, Lamuà demana a populars i taronges que «aïllin» aquest partit de les institucions, tal com fan els seus homòlegs europeus.

Els socialistes gironins van instal·lar ahir una carpa a la capital de l'Alt Empordà, en la qual va participar el tinent d'alcalde Pere Casellas. Lamuà va advertir que, si no governa Sánchez, ho farà «Pablo Casado amb Abascal assegut al Consell de Ministres», tot recordant que Cs i PP ja han pactat amb Vox en institucions com el Govern d'Andalusia o de Madrid. «A Europa els homòlegs de PP i Cs, conservadors i liberals, ho tenen clar; han aïllat l'extrema dreta. Aquí, PP i Cs pacten amb els hereus del franquisme», va lamentar Lamuà.

El candidat va subratllar que «l'únic vot que garanteix al 100% un govern progressita és el vot al PSC». De la mateixa manera, va explicar que, si el PSOE és el partit més votat, durà a terme propostes socials urgents com la gratuïtat de l'educació de zero a tres anys, la derogació dels aspectes «més lesius» de la reforma laboral, l'augment de les prestacions sanitàries, l'eliminació del copagament sanitari i la reforma de la legislació per garantir que la manca de consentiment sigui clau en la qualificació dels delictes sexuals.