Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional van desplegar, ahir, a Barcelona, un ampli dispositiu per impedir que un centenar de membres dels Comitès de Defensa de la República arribessin fins a la Prefectura. Els manifestants van moure contenidors i van llançat ous i alguna pedra a la línia policial. La protesta va arrencar cap a les 19.30 hores al carrer Pelai, al centre de la capital, sota el lema «Ho tornarem a fer». Cap a les 21:00 es va dispersar.

Tsunami Democràtic va organitzar més de 300 actes reivindicatius a diferents municipis de Catalunya durant la jornada de reflexió, que va transcórrer de la mateixa manera que les de tota la vida, però en aquest cas amb poesia. L'acte més massiu va tenir lloc a Barcelona, on els assistents van presenciar concerts i van omplir de manera festiva el tram de Gran Via que va des del carrer Balmes fins a la plaça Universitat, a pocs metres del centenar de persones que segueixen acampades.

A Girona, la plaça U d'Octubre i la del Vi es van convertir en l'epicentre dels actes organitzats. A la plaça U d'Octubre s'hi van fer xerrades, tallers i també concerts, a més de ser el punt d'inici de la manifestació. A la del Vi, es van llegir poemes i llibres dels independentistes presos i escrits dels condemnats (com les seves al·legacions finals davant el Suprem).

Hi va haver assistents amb llaços grocs, però més enllà d'aquí, poca simbologia (a excepció d'una estelada).