10 de novembre de 2019
10.11.2019
Diari de Girona
 
 

Poques cues en l'obertura dels prop de 400 col·legis electorals de les comarques gironines

Les 839 meses s'han constituït amb normalitat per rebre el més de mig milió d'electors cridats a les urnes

10.11.2019 | 10:02
Una senyora a punt de votar a l'escola Eiximenis de Girona

Els gairebé 400 col·legis electorals de les comarques gironines han obert sense gaires cues i cap incidència destacable, segons fonts consultades de la Subdelegació del govern espanyol. Les 839 meses electorals s'han constituït amb normalitat i ara esperen que el més de mig milió d'electors s'acostin per fer efectiu el seu dret a vot. L'escola Eiximenis, una de les que rep més votants, ha obert a les nou en punt amb tots els membres de les meses, però sense les cues que va registrar a l'abril. Amb prou feines cinc persones esperaven a l'exterior del col·legi. L'Eiximenis és, també, el punt de votació de l'alcaldessa de la ciutat, Marta Madrenas, que ha estat matinera, i ha votat deu minuts després de l'obertura acompanyada de la seva filla.

Els 524.976 gironins cridats a les urnes aquest diumenge han començat a passar pels seus respectius col·legis electorals. Prop de 400 repartits per la demarcació que alberguen 839 meses. Segons fonts de la Subdelegació del govern espanyol a Girona no hi ha hagut incidències destacables i a les nou del matí s'han pogut constituir les meses amb normalitat. Les dues del Col·legi Eiximenis han començat a rebre els electors ben aviat, pels volts de les nou del matí.

Tot i això, en aquests comicis no hi ha hagut les tradicionals cues d'altres ocasions, i amb prou feines cinc persones esperaven minuts abans que obrís el col·legi. Quan passaven deu minuts ha estat Marta Madrenas, l'alcaldessa de Girona qui ha acudit a votar amb la seva filla.

A Sarrià de Ter (Gironès) ha estat Roger Torrent qui ha exercit el seu dret a vot al Col·legi El Coro, on s'ha trobat amb diversos veïns pels volts de les deu del matí. L'ambient a les dues meses d'aquest punt de votació era força animat.

A les comarques de Girona s'escullen en total sis diputats. En els darrers comicis d'abril Esquerra Republicana va guanyar les eleccions i es va emportar tres escons. Junts per Catalunya en va treure dos i el sisè va ser pel socialista Marc Lamuà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook