Albert Rivera ha dimitit com a president de Cs, ha renunciat a l'acta de diputat al Congrés després de la gran pèrdua de vots del 10-N i ha anunciat que deixa la política i la vida pública.

Ho ha comunicat aquest dilluns en una compareixença a la seu de la formació taronja a Madrid després de reunir d'urgència l'executiva nacional del partit. Rivera ha explicat que la militància triarà nou líder en un congrés extraordinari. Cs va perdre 47 escons a la cambra baixa espanyola a les eleccions generals de diumenge i en va obtenir només 10.

Albert Rivera ha explicat que dimiteix com a president de Ciutadans "per responsabilitat i coherència" i perquè els èxits d'un partit "són de tots" però els mals resultats "són del líder".

Rivera, que no prendrà possessió de l'escó al Congrés, ha afegit que dimiteix perquè el projecte de Ciutadans continuï, perquè "el centre polític existeix" i hi ha "molts espanyols que necessiten votar liberal i centre".

Rebut entre aplaudiments a aquesta compareixença, Rivera ha dimitit aquest matí davant l'Executiva de Ciutadans després de la debacle soferta ahir pel partit, que va perdre 47 escons i es va quedar només amb deu al Congrés.