El coordinador nacional d'ERC i vicepresient de Catalunya, Pere Aragonès, i el candidat al Congrés per Barcelona, Gabriel Rufián, va n celebrar ahir el triomf a Catalunya. «L'independentisme ha sentenciat de forma inapel·lable», després de la sentència del procés, va subratllar Rufián i va prometre plantar cara a Vox: «Ens tindreu al davant». Els republicans van aconseguir tretze escons, dos menys que el 28-A.

En la compareixença des del pavelló de l'Estació del Nord de Barcelona, els republicans van celebrar també haver aconseguit més diputats que Cs al Congrés i que aquest sigui «més plural que mai. Rufián, però, va admetre que la «mala notícia» de la nit va ser el resultat de l'extrema dreta, mentre el públic assistent corejava «no passaran». El candidat va ironitzar respecte als resultats de Cs i va replicar un dels fragments del seu discurs: «Per cada vegada que heu sentit ràbia o heu plorat davant les mentides d'Arrimadas, Carrizosa, Rivera i companyia, hem guanyat Ciutadans. A Gaudidr-ho», va exclamar.

ERC també va celebrar els resultats de les formacions independentistes. «No hi ha hagut cap candidatura independentista o diputat català que hagi estat el nostre adversari», va dir Rufián i va felicitar JxCat, la CUP i l'esquerra abertzale. «L'independentisme és més fort que mai», va destacar per la seva banda Pere Aragonès.

Així matiex, Aragonès va subratllar que el resultat electoral ha estat una «lliçó a favor de la República, la llibertat i la Justícia Social». Segons va detallar Aragonès, la formació ha aconseguit els tres objectius que s'havien marcat en aquesta campanya: «Que ERC i el republicanisme guanyessin les eleccions, que es derrotés el PSOE a Catalunya i treure més diputats que Cs en tot l'Estat espanyol, i ho hem fet».