El candidat de CiU a les eleccions municipals a Ribes de Freser, l'actual alcalde, Marc Prat, va presentar dissabte la llista de la Federació Nacionalista per a les eleccions municipals del 24 de maig. Durant l'acte, que va reunir unes 180 persones al teatre municipal, hi van intervenir la presidenta del consell nacional de CDC, Irene Rigau, i la portaveu del comitè de govern d'Unió, Montse Surroca. Prat va subratllar que la llista per a les eleccions municipals, que combina "renovació i continuïtat", "la formen persones responsables al servei del poble. Moltes provenen de l'associacionisme i per això els agraeixo el seu compromís amb Ribes".

L'actual alcalde va repassar la feina feta durant aquest mandat, que ha donat compliment "a un 90% del programa electoral" amb projectes com la xarxa de calor amb biomassa, que ha permès "implementar una energia renovable i sostenible i preservar els nostres boscos, i , per tant, donar valor a una fusta que fins a dia d'avui no en tenia".

El projecte de parc natural, que es treballa des de la Generalitat amb el consens del territori, els dos ascensors del barri del poliesportiu, que "han de millorar l'accessibilitat dels carrers Fontalba i Girona". "Som persones amb credibilitat: en vuit anys hem fet possible una escola bressol, la biblioteca municipal, la reforma de la plaça del mercat, un planejament urbanístic, l'aposta per la biomassa, l'aparcament de l'entrada de Ribes i la reforma del carrer Eres, l'oficina de turisme i la piscina municipal", va recordar.

Prat va demanar suport per "continuar impulsant la Ribes del futur: un poble amable per a les persones que hi viuen, urbanísticament integrador, més còmode per a tots, amb molta més projecció turística".