CiU i ERC es disputaran l'alcaldia a les eleccions municipals de Puigcerdà que des de fa quatre anys està en mas del nacionalista Albert Piñeira. La reunificació i renovació republicana posa sobre la taula noves expectatives que l'actual alcalde pensa combatre amb el discurs sobre la bona gestió econòmica i l'augment de les inversions en diferents sectors. Reagrupament pot convertir-se en la clau de volta del futur govern.

L'actual alcalde Albert Piñeira -que és també diputat provincial- posa sobre la taula la reducció de l'endeutament, el pagament als proveïdors, en definitiva, una economia municipal sanejada per defensar la seva gestió. També remarca que s'han fet moltes inversions en matèria de salut, ensenyament i serveis socials com l'Hospital Transfronterer o l'Escola d'Idiomes. Piñeira es presenta amb una llista que recull el mateix equip de govern "més algunes cares renovades". "Som una prova que estem cohesionats, som gent seria i responsable i som propers als veïns", va afirmar Piñeira.

Per la seva part, Esquerra Republicana ha aconseguit una llista renovada amb una mitjana d'edat molt jove i liderada pel president local Raimon Ribes. En aquesta ocasió Endavant Cerdanya va renunciar a fer llista i està integrada dins d'ERC. Raimon Ribes va destacar que el seu programa incidirà en fomentar la indústria i l'ocupació per lluitar contra l'atur i racionalitzar els serveis socials.

La bona sintonia del cap de llista de Reagrupament, Toni Veres, amb Ribes fa molt possible un pacte en el cas que CiU no obtingui una majoria absoluta. El mateix Veres va concretar que "més enllà de les sigles dubto que hi hagi cap diferència". En el seu cas, el paper de l'Hospital i la recuperació de la Junta de Pastures són dos elements importants del programa.