Representants de la candidatura Rosincs-Entesa de Roses per a les eleccions locals a Roses 2015 han explicat que a l'assemblea de dimarts dos dels quatre membres de la llista (David Terrones i José Gómez) als quals demanaven la dimissió van signar la renúncia voluntària, mentre que la cap de llista i exregidora del PSC, Paqui Guijarro, i Mercè Fàbrega no s'hi haurien presentat a les eleccions municipals a Roses.

La previsió era que avui a la nit tinguessin un nou intent de trobada per arribar a un acord però al tancament d'aquesta edició no se sabia si s'havia oficialitzat. Sigui com sigui, la formació té previst acudir avui mateix a la Junta Electoral per veure quines possibilitats tenen de continuar i, sinó, s'hauran de dissoldre.

Les discrepàncies es van fer públiques dimarts tot i que l'assemblea en què s'haurien posat sobre la taula les divergències es va celebrar el passat cap de setmana. Membres de la candidatura, que es presentava per primera vegada a les municipals de Roses, asseguraven haver detectat que aquests quatre integrants (que ocupaven la primera, segona, tercera i cinquena posicions de la llista) "s'estaven saltant el codi ètic" i "prenent decisions a banda del partit".

Segons Rosincs, a la reunió ho haurien admès i s'hauria decidit que signarien un document on oficilitzarien que renunciaven al càrrec en cas que sortissin escollits pels electors. Tot i que aquest diari ha intentat contactar amb els afectats sense èxit, des de la candidatura diuen que dos d'ells es van avenir a formalitzar-ho dimarts mateix però que ni la cap de llista ni la número cinc es van presentar a la trobada.

Una segona trobada

Sí que estava previst que ho fessin en una de nova que s'havia de produir ahir a la nit però al tancament d'aquesta edició no s'havia fet públic si la problemàtica s'havia resolt o no. Encara que els quatre renunciessin, però, el principal problema rau en què les llistes ja estan tancades i si ells marxen la llista es quedaria amb només 14 dels 17 regidors que havien presentat i que són necessaris per a formar candidatura.

La intenció de la resta d'integrants es plantejar a la Junta Electoral "presentant proves" de la situació que ha viscut el partit. "Nosaltres ens hem assessorat i creiem que la Junta podria actuar d'ofici. Volem veure si, ateses les circumstàncies, ens deixarien incorporar quatre persones més o bé, de forma excepcional, presentar-nos només 14", expliquen.

Contra rellotge

En cas de no ser així o bé si les les altres dues integrants es resisteixen a dimitir, diuen que tenen clar que anul·laran la candidatura per a les eleccions locals a Roses. "Ens sap molt greu perquè tenim el suport de gran part del poble i perquè la gent de Roses vol un canvi. Estem anant contra rellotge però una situació com aquesta no la podíem permetre", insisteixen.

A més i tot i que diuen que de moment no poden detallar què és el que ha passat realment, volen que "aquestes persones no es puguin tornar a presentar a unes llistes ni exercir càrrecs". De fet, en un comunicat la formació va assegurar haver donat una lliçó de "transparència" després de "demostrar la realitat d'unes sospites internes de que no s'estaven seguint els codis ètics i els principis del partit per part d'aquesta membres".