El cap de llista de CiU a les eleccions municipals a Girona i actual alcalde, Carles Puigdemont, es va comprometre ahir a acabar la propera legislatura amb menys aturats dels que hi ha en aquests moments a la ciutat, "tot seguint amb la línia del que el govern municipal ha treballat en els darrers quatre anys".

"Hem estat posant les polítiques contra l'atur en el primer lloc de les prioritats, hem reduït pràcticament la desocupació un 9% respecte a la que ens vam trobar quan vam arribar al mandat i ens comprometem a reduir-lo molt significativament en acabar aquest mandat que ara encetarem si tenim l'oportunitat de tornar a governar la ciutat de Girona, va assegurar el candidat a la reelecció.

Entre altres mesures, Puigdemont es va comprometre a gestionar com a mínim uns 2,5 milions d'euros anuals en polítiques actives d'ocupació que tinguin com a destinataris principals i prioritaris els majors de 45 anys i la gent jove, amb un elevat índex d'atur.

Reactivar els motors econòmics

"Volem continuar reactivant, com hem fet aquests darrers quatre anys, els motors econòmics de Girona", va dir, per tal que aquests propers quatre anys "continuïn essent els motors que treguin la gent de l'atur, que generin riquesa, i ocupació al turisme, al comerç, la cultura i la indústria". El líder de CiU va afegir "quan acabem el proper mandat volem fer el mateix que fem ara, que quan passem comptes puguem dir als gironins que, a diferència de l'anterior mandat, haurem reduït l'atur una altra vegada".

Durant aquests primers quatre anys de govern municipal de CiU, la federació nacionalista assegura que s'ha reduït l'atur en un 8,7%, quan durant la legislatura anterior, compresa entre els anys 2007 i 2011, havia patit un augment del 156%, segons xifres de la candidatura de Puigdemont.