Ripoll ens ofereix un duel clàssic, una pel·lícula que els seus ciutadans ja han vist en diverses ocasions i fis i tot amb diversos finals. Jordi Munell (CiU) i Teresa Jordà (ERC) repetiran com a caps de cartell a les eleccions municipals del 2015 a Ripoll. Són dos vells rivals. Munell serà cap de llista per tercera vegada. El 2007 no se'n va sortir i el 2011 sí. Teresa Jordà va accedir a l'alcaldia el 2003 i la va mantenir fins al 2011, quan Munell, amb nou regidors, la va desbancar. La candidatura de Munell no ha estat cap sorpresa. L'actual alcalde va ser elegit candidat el 6 de juny.

En canvi Teresa Jordà (ara diputada al Congrés) va haver de resoldre la candidatura a través d'unes primàries. Es va enfrontar a Nancy Rovira, la qual ha estat la cap visible de l'oposició en l'actual mandat. L'argument de Jordà a les primàries va ser que la proximitat dels comicis no aconsella canvis. També va fer valer la seva experiència electoral davant de Jordi Munell.

La sorpresa ha sigut la nova candidata socialista, Anna Belén Avilés. Anirà al capdavant d'una llista del PSC que en aquesta ocasió es presenta en coalició amb ICV-EUiA i sense les sigles de cap dels dos partits, sinó sota el nom Fem Ripoll. Anna Belén Avilés substitueix al capdavant de la llista socialista Enric Pérez (ho va ser el 2007 i 2011), qui fou tinent d'alcalde i regidor a Ripoll i president del Consell Comarcal del Ripollès.

Qui tornarà a presentar candidatura després de vuit anys és la CUP. L'arquitecte Santi Llagostera encapçala la proposta d'aquesta formació política. Llagostera ja va formar part d'aquella candidatura com a número quatre, i ara la seva veterania lidera una llista molt jove en la resta de llocs.

El 2007 la CUP no només no va aconseguir representació municipal sinó que els seus resultats (1,37%) dels vots van ser decebedors. A ningú no se li escapa que els temps han canviat molt en vuit anys, i més pel que respecta a la CUP, que aquesta vegada estan convençuts d'entrar al consistori. La irrupció de la CUP en la política municipal pot fer trontollar la resta de formacions, especialment les dues més o menys sobiranistes que es disputen a priori l'alcaldia, però potser també pot afectar la de Fem Ripoll.

Plataforma per Catalunya busca de nou representació a l'ens ripollès. Pep Sort, mosso d'esquadra que ha hagut de demanar una excedència per optar a un càrrec públic, substitueix Xavier Fernández com a candidat per la formació. Fernández va aconseguir ser regidor fa quatre anys de manera força sorprenent, i queda per veure si PxC es consolida a Ripoll o va ser només flor d'un dia.

Iván Rodríguez serà el cap de llista del PP a les eleccions locals a Ripoll. D'aquesta manera, la formació popular vol tornar a tenir representació al consistori ripollès. Fa quatre anys no van tenir èxit amb la proposta de Jaume Teixidó, com tampoc n'havien tingut el 2007, ni el 2003.