Amb CiU han estat l'estranya parella: en els temes independentistes s'han tirat els plats pel cap, però en qüestions econòmiques sovint han estat d'acord.

No ha estat gaire diferent de la relació que vam tenir, per exemple, amb el tripartit. Sempre hem intentat fer una oposició responsable, donant suport en temes que són en benefici de la ciutat. Això és la política municipal: posar per davant els interessos dels ciutadans per sobre de la ideologia.

Com ha estat aquest mandat amb Carles Puigdemont com a alcalde?

Estrany. Va començar amb una clara consciència que governava en minoria i que per tant havia de dialogar i arribar a acords amb l'oposició, però ha acabat oblidant que estava en minoria i volent anar sol, cosa que l'ha portat a retirar punts importants dels plens perquè no tenia consens per aprovar-los. Això ha anat en perjudici de la ciutat, perquè hi ha hagut temes que no s'han tirat endavant per aquesta falta de diàleg. Un d'ells és, per exemple, la rehabilitació de l'antic cinema Modern.

Què s'hi ha de fer?

No ho volem donar tancat, perquè s'ha de decidir de forma consensuada i parlant-ne entre tots, tant les forces polítiques com la ciutadania en general, no només el Barri Vell. S'ha de fer un procés participatiu i escoltar les associacions de veïns, comerciants, els diferents gremis... El Modern dóna per a molt, de manera que una part haurà de ser un equipament de referència a la ciutat i l'altra s'haurà de destinar a equipament de barri, ja que el Barri Vell té un dèficit en aquest àmbit. En tot cas, cal un compromís de totes les forces per prioritzar aquest tema i calenderitzar-ne l'execució. Perquè si no correm el risc de perdre, per quart cop consecutiu, una altra legislatura. I aquest equipament no s'ho pot permetre. Ja s'està degradant, i cada dia que passa és més costós rehabilitar-lo. Per exemple, l'hem obert per Girona, Temps de Flors i ha costat uns 30.000 euros, que si no ens posem a treballar aviat no hauran servit per a res.

Veurem el Museu d'Art Contemporani?

És una aposta que s'ha de fer, ja hi ha hagut els primers passos però s'ha d'anar a buscar el finançament a altres administracions, perquè sols no ho podrem fer. S'ha d'anar treballant i començant a obrir, com s'està fent, per donar la imatge de Centre d'Art Contemporani. Després, les obres de rehabilitació s'hauran d'anar fent poc a poc i en funció del pressupost. Però l'aposta hi és i ha de ser una realitat perquè ens ajudi a atraure un turisme diferent, més especialitzat, fet que ens ha d'ajudar a recuperar-nos econòmicament.

Parc Central: es va inundar el TAV, encara no hem vist encara el projecte de la llosa... Quan tornarà la normalitat?

El projecte està definit i consensuat entre el Ministeri i l'Ajuntament, i Adif acaba de licitar les obres. Els gironins, però, han de saber que ens vam trobar davant d'un projecte que no estava definit. Per tant, ha calgut definir-lo, ajustar-lo al pressupost i fer-ho conjuntament amb l'Ajuntament perquè la ciutat se'l senti seu. Crec que a finals d'any podrem tenir aquesta part de la ciutat acabada i una altra vegada oberta. I estic convençuda que, un cop acabades les obres, el salt qualitatiu del barri serà important.

El PP diu que s'està començant a superar la crisi, però a Girona encara hi ha moltes famílies que han d'anar al CDA, pateixen pobresa energètica...

No hi ha millor política social que la creació d'ocupació, i aquesta és la nostra prioritat. Totes les nostres propostes van dirigides a reactivar l'economia i, en paral·lel, ajudar aquells que més ho necessiten en moments puntuals. Per arreglar la microeconomia, primer s'havia d'arreglar la macroeconomia. A partir d'aquí, a poc a poc, la millora s'anirà notant. Les dades d'atur demostren que avui estem una mica millor que el 2011. Per tant, des de l'Ajuntament s'ha de seguir apostant per la creació d'ocupació i la recuperació econòmica a través del nostre sector clau, que són els serveis: turisme i comerç. Tampoc podem ?oblidar la indústria, i hem de tirar endavant projectes que portin nova inversió a la ciutat. Tenim el Parc Científic i Tecnològic, que està passant per moments complicats però que s'ha de potenciar. Tenim Fira de Girona i l'Auditori-Palau de Congressos, que també ens poden ajudar a reactivar-nos.

I els serveis socials?

La millor manera d'ajudar la gent és que tinguin feina, ningú vol viure eternament d'ajudes. Tot i això, òbviament s'han de preveure ajuts directes als que més ho necessiten, no només a través del Banc d'Aliments i la Sopa sinó també en temes generals. Cal que la gent que no s'atreveixi a obrir un negoci o crear la seva pròpia empresa pugui fer-ho amb facilitat. I calen ajudes concretes, com per exemple ajudes per als llibres de text, que no entenem per què no s'ha fet. També cal una rebaixa selectiva d'impostos i taxes municipals.