L'acte principal de campanya del PSC de Girona va comptar amb una alineació de luxe, amb la presència del secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que van mostrar el seu suport a l'alcaldable socialista de la capital, Sílvia Paneque. Sánchez, que va omplir l'Auditori Josep Irla de Girona ahir al migdia, en un míting que no va durar més d'una hora, va aprofitar la visita a la capital gironina per tornar a situar el federalisme com a model de relació entre Catalunya i la resta d'Espanya. "El 2015 obrirà les portes a una reforma constitucional", va afirmar el líder del PSOE davant un públic de prop de 200 persones. Sánchez va defensar que "amb una Espanya federal" es podrà impulsar "un model de convivència diferent" entre l'Estat i Catalunya. Així, va mostrar el PSOE com a "aliat" per aconseguir-ho, mentre que va valorar que el PP s'ha dedicat a "confrontar els extremenys amb els andalusos, els madrilenys amb els catalans i els valencians amb els catalans".

De fet, Sánchez va elogiar el discurs del PSC, perquè va considerar que en moments "d'enfrontaments i incerteses", la formació socialista ha apostat per "la concòrdia, la unió i la convivència". En aquesta línia, va criticar el ministre d'Educació, José Ignacio Wert, per les seves últimes declaracions en matèria lingüística. "Quina vergonya que el ministre no reconegui una riquesa plurilingüística", va assegurar Sánchez, que va fer una crida a deixar enrere "les retallades de la dreta", incloent-hi la catalana, i va demanar als ciutadans gironins que el 24 de maig confiïn en les llistes dels socialistes: "Un partit d'esquerres per construir polítiques d'esquerres". Després de sentir que Paneque lamentava que "hi ha ocupats de llarga duració a Girona", Sánchez va explicar quin serà el seu pla per a creació de feina si el PSOE entra al Govern espanyol. I és que, a mesura que ahir avançava el discurs del secretari general dels socialistes, el míting no es va centrar només en els comicis municipals, sinó que també va servir per engegar la precampanya de les eleccions generals, sense data fixada.

"Hem de tirar endavant una Espanya d'oportunitats", va subratllar Sánchez, que va valorar que aquestes oportunitats han de permetre fer realitat "els somnis". "El millor encara ha de venir", va exclamar el secretari general del PSOE. Per això va alertar de no fragmentar el vot i va considerar que a Girona és útil votar el PSC. D'aquesta manera, Sánchez es va voler mostrar "orgullós" de Paneque i Iceta, que aposten "per fer una Espanya federal". Sánchez també es va referir a Ciutadans i Podem, per les acusacions d'errors mentre el PSOE governava. "136 anys d'història ens donen saviesa i humilitat per reconèixer errors", va destacar Sánchez, que va afirmar: "Governar és errar, tot i que no acceptarem que ens donin lliçons".