La diputada al Parlament no adscrita i membre de Moviment d'Esquerres, Marina Geli va apel·lar ahir els votants socialistes a donar suport a ERC perquè Maria Mercè Roca sigui l'alcaldessa. La històrica exdirgent socialista va voler recordar la feina feta pels socialistes durant 32 anys de govern a Girona i va destacar el compromís amb Girona de persones com Pia Bosch i Joan Manel del Pozo, que actualment integren Moviments d'Esquerres. En aquest sentit va remarcar que la candidatura de Roca és la suma de les forces republicanes i dels socialisme sobiranista.

Geli va assegurar que "ens sentim hereus de Rafel Campalans, de la Unió Socialista de Catalunya, dels socialistes dels anys 80 que estaven a favor del dret a l'autodeterminació". Geli va assegurar que Pallach i Raventós estarien a favor de Moviment d'Esquerres. La diputada al Parlament va avançar que "les ciutats seran transcendentals en la regeneració democràtica". "La sobirania municipal ha d'anar de la mà de la sobirania nacional", va concloure.

Per la seva banda, la candidata d'Esquerra Republicana-MÉS a l'alcaldia de Girona, Maria Mercè Roca, va fer una crida al votant independentista a qui va assegurar que ERC-MES seran "la garantia" que el procés tira endavant i que l'Ajuntament el lidera. Roca Tambeva dir que "els regidors i regidores estem 100% implicats amb la ciutat, tots els membres de la llista us escoltarem sempre". En aquest sentit, va afegir que "vull fer d'alcaldessa per cuidar la gent de Girona". L'alcaldable, Maria Mercè Roca, va remarcar que es veuen preparats per governar i fer millorar la ciutat. "Ningú quedarà enrere ni exclòs, Girona serà una ciutat d'oportunitats", va augurar. També es va comprometre que el seu equip treballarà de manera dedicada a la ciutat i que seran "transparents i escoltarem tothom".

Al seu torn, el diputat al Parlament Europeu Josep-Maria Terricabras va reivindicar els valors republicans: "valorem l'escola pública, la sanitat pública, els espais públics i tots els espais de la ciutat". Terricabras ha presentat la candidatura d'Esquerra Republicana-MÉS com "l'alternativa a unes determinades polítiques que no són d'esquerres". L'eurodiputat va matisar que "Maria Mercè Roca no serà alcaldessa, sinó que farà d'alcaldessa. Nosaltres som un instrument al servei de la ciutadania". Terricabras ha destacat que "nosaltres som l'esquerra alternativa que volem canviar la ciutat i volem canviar el país".

La secretària general d'ERC, Marta Rovira, va aprofitar l'acte de campanya a Girona per carregar contra l'Estat i la inversió que destina en matèria d'infraestructures a Catalunya. Rovira va recordar que ahir es va viure un episodi que va col·lapsar "el país de punta a punta" i va afirmar que uns dels reptes d'una Catalunya independent passaria per capgirar aquesta situació. "Podríem fer les inversions necessàries perquè el país no es col·lapsi a les set del matí perquè el Govern espanyol ha decidit no pagar el que diuen les lleis", va criticar.

Rovira va destacar la importància que per a ERC tenen les eleccions de diumenge -"són unes eleccions especials pel moment històric del país", va reiterar la líder republicana- i va demanar als catalans que votin "en clau d'independència".