25 de maig de 2015
25.05.2015

INSCRIPCIÓ | JORNADA ESPORT I SALUT

CiU consolida la majoria absoluta a Sant Gregori amb Quim Roca

ERC repeteix el mateix resultat que fa quatre anys i la CUP obté dos regidors en els seus primers comicis

25.05.2015 | 08:04

Estabilitat política a Sant Gregori. El municipi va confirmar en els comicis d'ahir la tendència que manté els últims anys. CiU va dominar de nou a la població, mentre ERC es va tornar a queda lluny de poder arrabassar la majoria absoluta de la federació nacionalista. Pel que fa a la CUP, que es presentava per primera vegada a Sant Gregori, va aconseguir entrar a l'Ajuntament amb dos regidors. Així, Quim Roca, que en aquest últim mandat ja va assumir l'alcaldia del municipi en substitució de Jordi Noguer, continuarà al capdavant de l'equip de govern d'aquesta localitat. De fet, Roca va consolidar la majoria de CiU a Sant Gregori, malgrat que va perdre un regidor. El fet és que tot i que el descens només va ser d'una vintena de vots, la participació va augmentar i això va ser en detriment de CiU. En canvi, ERC va tenir un centenar de vots més i va poder mantenir els dos regidors que ja va obtenir el 2011. A més, els republicans es van quedar a 55 vots de poder aconseguir un tercer regidor (un edil que llavors CiU hauria perdut). Tot i això, ERC va quedar-se lluny del miler de vots de la federació nacionalista i per tant no va tenir opcions d'aproximar-se a la majoria absoluta de CiU.
Pel que fa a la CUP, les seves primeres eleccions municipals a Sant Gregori es van saldar amb l'entrada a l'Ajuntament. La formació va aconseguir dos regidors després de superar el llindar dels 300 vots. De fet, la diferència de vots entre ERC i la CUP va ser d'una quarantena de butlletes. Malgrat la irrupció de la CUP i la repetició dels resultats per part d'ERC, CiU va mantenir la seva majoria sense problemes, tot i la pèrdua d'un regidor. En aquestes eleccions, no es va presentar Independents per Sant Gregori.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Eleccions Catalunya 2015

Els resultats del 27-s

Consulta el resultats de les Eleccions Catalunya 2015: Nombre d'escons, nombre de vots per província, comarca i municipi. Tota la informació sobre les Eleccions catalanes