CiU s'ensorra a Roses on perd quatre regidors, tot i que es manté com la força més votada amb cinc dels disset regidors. Unió que es presentava en solitari tampoc s'emporta els que han perdut convergents i tindrà un regidor. La presentació de nou llistes ha fragmentat el vot i fins a set formacions han obtingut representació. Montse Mindan (CiU) admeti ahir que es veurà obligada a pactar o amb ERC o amb més d'un partit si vol tenir l'alcaldia perquè els dos vots del seu fins ara soci PP, seran insuficients. ERC-AM ha estat la segona força més votada amb quatre regidors. Entren també Ciutadans amb José Manuel Álvarez i el PSC baixa de set a dos. Roses passa de 21 regidors del 2011 a 17 pel descens d'habitants.

El candidat d'Unió Municipalista (UMdC), José Antonio Valdera, estava convençut que els rosincs volien un canvi i no entendrien Carles Pàramo de número 2. Va ser un dels motius del trencament a Roses de la coalició CDC i Unió. Per això o pel gran nombre de llistes que es presentaven, fins a nou, els votants roscins han regirat el panorama municipal on sembla inviable que es pugui formar govern amb menys de tres formacions. Mindan valorava que "amb nou llistes estava clarissim que anava a ser més repartit". Admetia que és complicat que "amb aquest resultat el que fa és que s'hagi de parlar i arribar a pactes o si no, no podrà governar ningú". Ahir es van fer trucades per saludar i a partir de demà "començarem a parlar amb tothom".

Només CiU i ERC junts tindrien els nou regidors de majoria absoluta, tot i que fa difícil pensar, d'entrada, que els republicans es conformaran sense l'alcaldia després de passar d'un a quatre regidors i ser la segona força més votada. El PP, que sempre està obert a pactes -ho ha fet en els dos darrers mandats amb PSC i CiU-, ha baixat un regidor i amb només dos representants tampoc representa la clau per governar. L'igualen en resultat el PSC-CP, el segon gran derrotat, tot i que aquest més previsible, amb dos dels set regidors que tenia a les passades eleccions. Les divisions internes ja els han portat aquests quatre anys a múltiples renúncies fins a esgotar els relleus amb persones de la llista. Una de les regidors que va passar al grup de no adscrits, Paqui Guijarro, encapçalava Rosincs-E que no ha obtingut representació, el que s'esperava després que la majoria de les persones de la llista demanés dissoldre la candidatura en un enfrontament amb Guijarro i altres membres. Tampoc entra el nou partit Plataforma Cívica de Roses (PCDR) amb Ramon Verdaguer e candidat. L'increment de formacions no va suposar una major participació i s'ha registrat un descens de 58 a 53%.