Amb dades molt per sota de les que van aconseguir al 2011, però CiU continua sent la força més votada en pràcticament tots els col·legis electorals de la ciutat. De 27 que hi havia en aquests comics, ha guanyat en 25. Els altres dos (la Marca de l'Ham i el Juncària-Parc Bosc) els ha recuperat el PSC, que fa quatre anys es va quedar sense qaquests barris històricament socialistes i d'esquerres.

Les dues grans novetats de la jornada electoral van ser la CUP i C's i també ho han estat un cop s'analitzen les dades per zones. En el cas de la CUP, la formació ha estat la segona més votada a l'Eixample o a la zona del nucli antic (Arxiu Municipal) però també ha aconseguit una àmplia representació al col·legi de Serveis Municipals (de la zona del Turó Baix i el Poble Nou) darrere d'ERC-MES, que hi ha estat la segona força més votada. Al Culubret, en canvi, el vot ha estat molt repartit però amb una baixíssima participació. Ciutadans, en canvi, s'ha imposat per davant del PP en més d'una desena de zones. Ho va dir en la compareixença pública que va fer poc després de saber els resultats definitius i ahir ho va tornar a repetir.

Una 2.000 vots menys

Felip reitera que són la força més votada (4.015) i que dupliquen el nombre de vots i regidors a la segona candidatura. De fet, el cert és que la formació ha estat la primera opció dels votants en pràcticament tots els col·legis electorals i només en dos d'ells els socialistes han tornat a ser la força dominant, que havien perdut amb l'aclaparadora victòria de arrasar als cinc districtes de la capital altempordanesa. Aleshores, però, ho feien amb més de 2.000 vots més.

Així, per exemple, al Joaquim Cusí (a la zona dels habitatges de Sant Josep) CiU va aplegar al 2011 més de 450 vots mentre que diumenge en va aconseguir 142. En aquest cas, mentre la segona força més votada fa quatre anys va ser el PP, enguany ha estat ERC seguida del PSC.

També han perdut suports en punts històricament més convergents com la zona del Sant Pau o l'Institut Ramon Muntaner on tant ERC com la CUP han millorat i molt els resultats. Precisament, la CUP ha comptat amb molts suports en zones del nucli antic o l'Eixample mentre ERC -segona força a l'Ajuntament- ha estat molt recolzada a barris com la Creu de la Mà o al Poble Nou i Turó Baix.

Amb tot CiU no ha superat en cap de les zones més de 315 votants quan fa quatre anys va rondar els 800 en zones com el centre cívic de la Creu de la Mà o els 600 al CEIP Sant Pau.

Felip se sent legitimada

Malgrat això, Felip diu que la fragmentació que ha experimentat l'Ajuntament sortint del 24-M "ens ha d'enriquir políticament per encapçalar un govern amb la màxima estabilitat possible per la via dels acords". Uns acord que, diu, començarà a treballar de forma imminent tot recordant, però, que la ciutadania ha deixat "clar" que volen que CiU continuï liderat la ciutat.

En un comunicat, la cap de llista i alcaldessa en funcions va dir sentir-se "més reforçada i legitimada" en la seva tasca al capdavant de la ciutat i agraeix el suport que poc més de 4.000 persones li van expressar diumenge amb el seu vot.