L'actual alcalde de Palafrugell ha millorat en més de 100 vots i un regidor els resultats dels darrers comicis, però ha empatat en numero de regidors (7) amb ERC, que pot arrebassar-li l'acaldia si arriba amb CiU (5 regidors) a un pacte nacionalista.

Ha guanyat de manera més ajustada del que pensava?

Però és la tercera vegada consecutiva que guanyo, això significa que els ciutadans confien en la meva persona i en la meva candidatura.

Li deia perquè potser un pacte nacionalista el deixa sense alcaldia.

El més normal seria que l'alcalde fos jo, perquè segons els resultats no hi ha hagut un vot de càstig al govern, ni a nosaltres ni a CiU. Per tant allò normal seria continuar amb aquest projecte de pacte de govern. Res no dóna peu a pensar el contrari, encara que aritmèticament siguin possibles altres pactes.

És clar, però tal com està el país també podria ser que ara CiU donés suport a ERC per formar un govern nacionalista

El que passa és que en una situació com l'actual, amb pràcticament un 50% d'abstenció, jo no m'atreviria a dir que la majoria de la gent és nacionalista, ja que la major part de la gent no ha anat a votar.

Prefereix renovar el pacte de govern amb CiU que governar en minoria i anar pactant puntualment?

Jo prefereixo un pacte de govern per una qüestió d'estabilitat política. La gent vota en aquestes eleccions en clau municipal. Els ciutadans demanen estabilitat, consens, pactes i que se'ls solucionin els problemes del dia a dia. Tota la resta suposa incertesa i inestabilitat per a la gent, per tant buscaré un pacte de govern estable.

El mateix o no?

En qualsevol cas faré una ronda de converses amb totes les formacions, però com li he dit jo estic satisfet i crec que la ciutadania també perquè tal com li he dit abans els resultats de les eleccions així ho demostren. I en aquest sentit, també CiU n'ha d'estar satisfeta.

No podia deixar passar l'oportunitat de parlar amb vostè sense preguntar-li pel paper del PSC en aquestes eleccions al global de les comarques de Girona.

Òbviament han sigut uns resultats dolents, però també és cert que ja ens ho esperàvem una mica a tot Catalunya.

Això està bé, així el daltabaix queda esmorteït.

El PSC venia d'una situació complexa d'aquests darrers anys. I a Girona concretament encara més complexa. Però sincerament penso que avui mateix per nosaltres comença una nova etapa.

En quin sentit?

A partir d'avui hem d'intentar consolidar un projecte clarament d'esquerra en l'àmbit del PSC de les comarques gironines. Un projecte que tingui molt clar que ha de fer polítiques per a les persones i que en l'àmbit nacional la nostra proposta és federal. Ara tenim quatre anys per davant de recorregut, quatre anys per treballar. Però sobretot, cal fer-ho amb molta tranquil·litat.