14 de juny de 2015
14.06.2015

Cabarrocas, al capdavant de Quart però només per dos anys

El cap de llista d'IpQ-PSC torna a ocupar l'alcaldia després de vuit anys i el candidat de QA ho serà a partir del 2017

15.06.2015 | 07:14
Els regidors d´IPQ-PSC i QA, ahir.

A Quart es va repetir ahir una imatge que no succeïa des del 2003. El candidat d'Independents per Quart-PSC, Pere Cabarrocas, va tornar a agafar la vara d'alcalde, que va deixar de tenir el 2007. Cabarrocas havia mantingut aquesta vara des del 1983 i fins fa vuit anys, quan el pacte de govern entre CiU i Alternativa per Quart-ERC, que també es va efectuar el 2011, va apartar Cabarrocas de l'alcaldia. Tot i això, la vara que va recuperar ahir només serà per dos anys, ja que IpQ-PSC ha formalitzat un acord amb l'agrupació d'electors Quart Actiu per tenir majoria absoluta. El 24 de maig IpQ-PSC va aconseguir quatre regidors (es va quedar a només quatre vots del cinquè) i QA en va obtenir dos, en un ple municipal format per 11 regidors. El pacte entre les dues formacions determina que Cabarrocas ocuparà l'alcaldia aquests dos primers anys, mentre que el cap de llista de Quart Actiu, Carles Gutiérrez, ho farà els dos següents. A més, l'acord estableix que el líder d'IpQ-PSC deixarà l'acta de regidor el 2017, quan Cabarrocas cedeixi l'alcaldia a Gutiérrez. A partir de llavors, farà d'assessor de l'equip de govern de Quart sense remuneració.

De moment, Cabarrocas va afirmar ahir, en el seu discurs d'investidura d'alcalde, que el pacte que s'ha formalitzat entre IpQ-PSC i QA és "amb ganes de treballar". El flamant batlle de Quart va destacar que l'equip de govern disposa de regidors "experimentats" en la política municipal i que fins i tot havien ocupats càrrecs al consistori anteriorment. "Això ens ajudarà", va posar de manifest Cabarrocas, que va afegir que també hi ha edils del nou govern que s'estrenen per primera vegada a l'Ajuntament. "Tenim il·lusió i ganes de tirar endavant", va subratllar el cap de llista d'IpQ-PSC, que va explicar que els dos programes electorals dels partits que formen el govern de Quart "són similars". "Això facilitarà la feina", va afirmar Cabarrocas, que va confiar que els propers quatre anys es pugui "comptar amb tothom". Tot i això, durant el ple de constitució es va viure algun moment de tensió entre el nou equip de govern i l'oposició.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Eleccions Catalunya 2015

Els resultats del 27-s

Consulta el resultats de les Eleccions Catalunya 2015: Nombre d'escons, nombre de vots per província, comarca i municipi. Tota la informació sobre les Eleccions catalanes