Resulta que el govern d'Amer serà gràcies a un pacte de CiU i ERC en el qual els republicans han decidit abstenir-se a l'hora de la votació per constituir l'Ajuntament, que liderarà Maria Rosa Vila (CiU). El govern de concentració que es buscava ha sigut impossible i, a curt termini, no sembla que es pugui aconseguir perquè Junts per Amer (JxA) han deixat molt clar des d'un principi que un pacte a tres suposa també establir uns acords més enllà de repartir el cartipàs. Cosa que no s'ha fet.

L'alcaldia ha sigut un dels esculls insalvables que ha impossibilitat el pacte a tres ja que JxA reclamava partir-la amb CiU i els nacionalistes s'hi van oposar. De fet, tampoc van negociar directament amb JxA sinó que utilizaven ERC d'enllaç. Aquest aspecte ha molestat el líder de l'oposició, Moisès Garcia (JxA) en considerar que no s'ha tingut en compte que es tracta de la segona força al municipi i que, per tant, "haviem de tenir marge per consenusar coses".

La justificació d'ERC per abstenir-se en la votació era deixar oberta la possibilitat que JxA acabi avenint-se a un pacte de concentració però aquesta una opció que queda absolutament descartada a menys que abans de prendre aquesta decisió no s'acordi resoldre de quina manera s'actuarà en temes com els pisos Baker o la secretària.

A hores d'ara, la decisió del govern passa per tenir bona voluntat d'arreglar aquestes qüestions sense fixar res.