La nova alcaldessa de Barcelona, Ada Colau (Barcelona en Comú), va oferir "diàleg" i "esperit de col·laboració" a totes les forces de l'oposició, entre elles també a CiU i a l'exalcalde Xavier Trias, per afrontar els grans reptes de la capital catalana, perquè la "prioritat és la ciutat". En el seu primer discurs al Saló de Cent de l'Ajuntament, després d'haver estat investida amb els 21 vots a favor de la seva formació (11), ERC (5), PSC (4) i un dels tres regidors de la CUP, Colau va deixar clar que "em deixaré la pell" al capdavant del consistori, i va agrair la presència de les més de 2.500 persones que van omplir la plaça Sant Jaume per seguir l'acte en una pantalla gegant.

"Gràcies a la ciutadania per fer possible l'impossible. Gràcies als regidors que han fet possible que sigui alcaldessa al servei dels veïns. Gràcies al conjunt de regidors, autoritats presents i entitats socials imprescindibles", va assenyalar la primera dona elegida alcaldessa de Barcelona.

"Ho dic amb més força que mai: vull ser l'alcaldessa de tots els veïns d'aquesta ciutat, els que ens han votat o no. Dels 73 barris per igual", va assenyalar Colau, que a la "mà estesa" per Trias en el seu discurs anterior, va correspondre acceptant el seu oferiment per "als grans temes de ciutat". "En aquest diàleg ens trobarem", va afegir.

Colau va felicitar i exalçar els nous alcaldes de Madrid, València i la Corunya i va felicitar els seus ciutadans, "que han apostat pel canvi". Es va referir especialment a l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, a qui va convidar a visitar Barcelona i de qui va dir que és "una dona justa, amable i treballadora". També va convidar i esmentar especialment l'alcalde de València, Joan Ribó, i el de la Corunya, Xulio Ferreiro, com a nous representants del canvi "imprescindible per a una nova forma de governar".

Trias va erigir la seva formació "no com a oposició", sinó com a "alternativa sòlida de govern", i va "estendre la mà" a la nova alcaldessa per dialogar i avançar en qüestions que afecten la ciutat.

El candidat de CiU va felicitar Colau i va destacar el mandat rebut dels barcelonins en el 24-M per "fer avançar la ciutat, uns des del govern i altres des de l'oposició". "En el grup municipal de CiU no renunciem a aconseguir fer realitat el nostre somni, el nostre projecte, el de la ciutat de les persones", va assenyalar.

"Oposició exigent"

Per això, va deixar clar que en aquest mandat CiU farà una "oposició exigent, responsable, positiva, en benefici del futur de la ciutat, reflexionant sobre les coses que no hem fet prou bé, però posant en valor els esforços, el valor i l'orgull de les coses que hem fet bé".

"Encarem el futur des de l'oposició exigent i constructiva. Ens erigim, perquè la paraula oposició no ens agrada gens, com a alternativa sòlida de govern. Ho farem buscant complicitats, des de la humilitat, l'objectivitat, el respecte per a tothom, el diàleg i la generositat, el diàleg amb tothom com eina bàsica de la democràcia", va assenyalar.

Per això, va destacar que CiU tindrà la "mà estesa en temes de ciutat". "Entenem que en la campanya s'ha dit que no es volia compartir res amb nosaltres. Que sàpiguen que volem compartir Barcelona", va dir.