Daniel Cornellà va ser investit ahir alcalde de Celrà gràcies a la majoria absoluta obtinguda per la CUP en les darreres eleccions. La formació independentista comença el mandat amb els set regidors aconseguits en els comicis però manté la mà estesa cap a les altres dues formacions, ERC i CiU, que han obtingut quatre i dos representants respectivament. Des de la CUP es van llançar ahir missatges de "compromís amb el poble i amb la llibertat dels Països Catalans" així com de fer "un govern de tothom i per a tothom".

Cornellà ja té experiència com a batlle i la formació ja ha estat gestionant àrees de govern ja que en l'anterior mandat, la CUP i ERC van compartir govern i fins i tot van partir-se l'alcaldia dos anys cadascú. No obstant, els resultats de les darreres eleccions ha permès ara a Daniel Cornellà governar ja només amb els set regidors de la seva formació.

CUP i ICelrà (marca blanca d'ERC) van governar en coalició els darrers quatre anys i va acabar amb un petit enfrontament. En concret, inicialment, les dues forces van acordar desafiar la Junta Electoral i no treure la bandera estelada de l'Ajuntament. No obstant això, l'alcalde en funcions, Gerard Fernàndez (ICelrà), va donar ordre de treure-la a l'esquena de la CUP. Tot i que finalment la jornada electoral es va viure sense l'estelada a la façana de l'ajuntament, va tornar-hi a onejar l'endemà mateix.

La CUP ha aconseguit més del doble dels edils que l'any 2011. Llavors, hi va haver un triple empat a tres regidors amb ICelrà -ERC-i Entesa. La CUP ha aconseguit aglutinar ara al seu voltant una massa de votants que per aquest mandat ha valorat l'experiència de govern acumulada en els últims quatre anys de mandat, on s'ha posat èmfasi en la transparència i la participació ciutadana en els assumptes del municipi i amb actuacions fruit de les trobades amb les entitats i associacions ciutadanes.