14 de juny de 2015
14.06.2015

ERC assumeix l'alcaldia de Cassà i Martí Vallès s'estrena de batlle

Els republicans, que van aconseguir la majoria per cinc vots, volen prioritzar la participació i la transparència

15.06.2015 | 07:14
Un moment del ple de constitució d´ahir de l´Ajuntament de Cassà.

El ple de constitució de l'Ajuntament de Cassà de la Selva va fer evident el canvi de color polític del municipi. El 24 de maig, ERC va guanyar per cinc vots CiU i va obtenir la majoria absoluta amb set regidors, mentre que la federació nacionalista es va quedar amb sis edils. D'aquesta manera, el candidat dels republicans, Martí Vallès, va agafar ahir per primera vegada la vara d'alcalde que fins ara tenia CiU, amb Enric Bagué al capdavant, que no s'ha presentat en aquestes eleccions. També a diferència de fa quatre anys, ara el ple de Cassà només està format per dos partits: ERC i CiU, a causa de la desaparició de les seccions locals de Solidaritat per la Independència i el PSC.
Vallès, cap de nefrologia a l'Hospital Josep Trueta de Girona, va explicar ahir en el seu discurs d'investidura que, tenint en compte que el resultat entre les dues formacions va ser ajustat, el nou govern de Cassà "ha d'escoltar l'oposició". "Hem d'intentar de governar junts", va posar de manifest Vallès, que va avançar quines són les prioritats d'ERC per al municipi. "Una de les nostres propostes és una nova forma de governar, que es basi en l'increment de la participació", va considerar Vallès, que també va assenyalar altres línies a potenciar. Així, el nou alcalde de Cassà va defensar la seva aposta per la transparència, "especialment amb els comptes" de l'Ajuntament, a més de la comunicació, per anunciar "tot allò que es fa" a la localitat. Per això, Vallès va concloure que "el rigor és fonamental" per al mandat dels propers quatre anys a càrrec d'ERC al consistori de Cassà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Eleccions Catalunya 2015

Els resultats del 27-s

Consulta el resultats de les Eleccions Catalunya 2015: Nombre d'escons, nombre de vots per província, comarca i municipi. Tota la informació sobre les Eleccions catalanes