Miquel Lupiáñez (PSC) és des d'ahir el nou alcalde de Blanes. Tot va anar segons el guió previst i els quatre regidors de CiU van donar el seu vot al socialista. Així, sumats als altres quatre regidors del PSC, Lupiáñez va ser proclamat com a primer edil del municipi en ser la llista més votada però sense la majoria absoluta i, de moment, el nou equip de govern PSC-CiU es quedarà amb 8 regidors i amb l'esperança de sumar algun partit.

El consistori té 21 nous regidors de 8 partits. Tots ells van presentar candidatura per optar a l'alcaldia excepte CiU, que va donar els vots al PSC. Així, Lupiáñez va aconseguir 8 vots, ICV-EUiA 4, ERC 2, C's 2, Batega 2, CUP 2 i el PP 1.

La fragmentació del consistori i la impossibilitat de grans pactes van centrar bona part dels parlaments. El nou alcalde admetia que li hauria agradat un govern "més ampli" i va "oferir un govern d'unitat a totes les forces". "Tinc la mà estesa" per rebre "propostes inclusives", es "requereix consens i enteniment, i així ho ha dit el poble", va dir Lupiáñez. Amb el pacte d'esquerres perdut, el batlle va reivindicar que "sóc d'esquerres" i un "enamorat" de Blanes. Al final es va emocionar agraint els suports, sobretot de la seva família.

PSC i CiU tancaran aquesta setmana el cartipàs, a l'espera d'incorporar algun grup. Quim Torrecillas (CiU) va mantenir "obert" el diàleg, no sense retreure abans que les esquerres no s'hagin posat d'acord. Des d'ICV, Joan Salmeron va destacar el poc suport rebut per l'alcalde i que des del primer dia, a l'oposició, presentaran propostes. ERC, a les travesses per entrar al govern, ahir va dir que "serem oposició", lamentant que no s'ha aconseguit el front sobiranista ni el d'esquerres i "hem vingut aquí cadascú amb la seva bandera, que hem posat per davant de les persones", va afirmar Àngel Canosa.

Des de C's, Sergio Atalaya va afegir que faran oposició constructiva i sumant, no sense abans retreure l'intent "separatista" de Mas i Junqueras amb la "complicitat" d'Herrera. Per Jordi Urgell (Batega) va recordar que l'oposició de forces d'esquerra tenen "majoria". Des de la CUP, volen ser "l'altaveu" i "obrir calaixos" del consistori, deia Clara Castrillo. El PP va demanar "remar junts".