Carles Motas, de Tots per Sant Feliu (TSF), es va convertir ahir de nou en alcalde de Sant Feliu de Guíxols. Motas, que ja havia estat el batlle ganxó entre 2010 i 2011, va ser investit amb els sis vots de TSF, els tres d'ERC i els tres del PSC. Els sis vots convergents van anar per Joan Alfons Albó; el candidat de Guíxols des del Carrer (GdC), Jordi Lloveras, es va votar a ell mateix, igual que Pere Albó, edil per Avancem-Mes. El vot d'Elena Delgado, de la CUP, va ser nul.

L'objectiu que es va marcar el nou batlle durant el ple d'investidura va ser el de convertir Sant Feliu "en una ciutat pròspera i millor, però sense deixar-nos ningú pel camí". "Hem d'estar més al carrer i menys al despatx", va dir, assegurant que buscarà "consens i diàleg amb tothom" i agraint als seus nous socis que li hagin demostrat que "la política pot ser clara, honesta i lleial". El republicà Jordi Vilà va emmarcar el seu suport a Motas en la voluntat comuna "d'aixecar la ciutat econòmicament i emocionalment" i d'"acompanyar el municipi cap a la llibertat nacional". El tercer soci de govern, Josep Melcior Muñoz, va subratllar que les tres formacions treballaran en tres eixos: millorar l'autoestima de la ciutat, promoure el creixement i la cohesió social.

Per la seva banda, el fins ara alcalde Joan Alfons Albó, va desitjar "coratge i encert" a Motas i va afirmar que "no acceptarà el qualificatiu d'oposició" perquè "els regidors han de ser permeables a les bones idees" i cal buscar-ne en altres programes. Així, Albó va destacar que el pacte que permet governar Motas és legítim i que estarà disposat a col·laborar-hi en qüestions com el suport a les empreses, la millora de l'aparcament o l'impuls de la zona del port.

Més crític amb TSF, PSC i ERC va ser qui havia estat soci de govern de CiU, Pere Albó, que va declarar que "se'ls pot aplicar tots els perjudicis que ells van fer del pacte de govern sortint", perquè ni és exactament un pacte de progrés ni sobiranista.

Lloveras va presentar GdC com una plataforma que "no farà una oposició frontal ni sistemàtica" perquè intentarà buscar punts en comú entre programes i al servei de les persones.

La representant de la CUP va apostar per "radicalitzar amb democràcia" el municipi i buscar més participació ciutadana.

Tots els edils excepte els regidors del PSC van prometre el càrrec seguint la fórmula proposada per l'Associació de Municipis per la Independència. A més de la sala de plens, es va habilitar un espai al vestíbul de l'ajuntament on seguir el ple a través d'una televisió.