El nou alcalde de València, Joan Ribó (Compromís), va destacar com a eixos de la seva política la transparència com a "millor vacuna" contra la corrupció i un Ajuntament "amb parets de vidre", així com la participació ciutadana amb "pressupostos participatius i consultes ciutadanes". Ribó va apostar per fomentar la creació d'ocupació i es va proposar fer front a la situació d'emergència social, respectar la trama del barri del Cabanyal i crear una regidoria d'Agricultura i Horta, així com polítiques de foment del transport públic i que les Falles siguin declarades Patrimoni de la Humanitat.

El nou alcalde va demanar al secretari de la corporació municipal que guardés la vara de comandament que va rebre pel seu nou càrrec perquè "no és símbol" de la seva forma de governar i va assegurar que prefereix "el diàleg amb els veïns".

En el seu primer discurs com a alcalde per tancar l'acte de constitució de l'Ajuntament, Ribó va deixar clar "el poc entusiasme" amb què havia rebut la vara de comandament perquè com a alcalde no li cal "ni la vara ni el comandament". Per això, va encarregar al secretari municipal que guardés la vara on considerés millor, perquè no és un símbol que representi la seva manera de governar. "Prefereixo, en qualsevol cas, el diàleg amb els meus veïns i veïnes".

En declaracions posteriors als periodistes, va confessar que el seu desig és que el govern el conformi un tripartit amb PSPV i València en Comú, cosa que confia resoldre "ràpidament" perquè l'Ajuntament "no estigui aturat".

Pel que fa a l'absència de l'exalcaldessa Rita Barberá, va assegurar que ella pren les seves pròpies decisions, però que ell té ganes de "parlar de futur" i el "passat" no li interessa. Ribó va fer un gest de complicitat a Ciutadans per haver expressat el seu suport a la transparència i la lluita contra la corrupció i va assegurar que, encara que no estiguin en el govern, vol treballar amb els seus regidors "per aconseguir objectius bàsics per a la ciutat".

Ribó va ser elegit alcalde de València en obtenir la majoria absoluta del consistori després de rebre 17 vots dels tres partits que conformen l'acord municipal de l'esquerra. En primera votació Ribó va rebre nou vots de Compromís, cinc del PSPV-PSOE i tres de València en Comú, que representen la majoria absoluta en el Ple de l'Ajuntament.

Els altres candidats van ser Alfonso Novo, del PP, que va rebre deu vots, i Fernando Giner, de Ciutadans, que va ser avalat pels sis regidors del seu partit. Rita Barberá no va assistir a la constitució del nou Ajuntament perquè divendres va renunciar a la seva acta de regidora.

A la investidura van acudir representants d'entitats socials i ciutadanes, entre elles l'Associació de Víctimes del Metro 3 de juliol, així com dirigents polítics dels partits que han signat el pacte d'esquerres i l'acord per a la Generalitat, entre ells Mónica Oltra.