Dolors Sabater, de Guanyem Badalona en Comú (CUP i Podem), va ser proclamada nova alcaldessa de Badalona en ser investida amb els vots favorables de 15 regidors, dels 27 que formen el ple de el Ajuntament, amb què va deixar el anterior alcalde, Xavier García Albiol (PP), en el oposició. Sabater es converteix en la segona dona a accedir a el alcaldia de la tercera ciutat més gran de Catalunya després de la socialista Maite Arqué, que ho va ser entre 1999 i 2008.

Els 5 regidors de Guanyem, els 4 del PSC, els 3 d'ERC, els 2 d'ICV-EUiA i 1 de Convergència van sumar per aconseguir la majoria absoluta necessària en primera ronda i deixar a el oposició el popular Xavier García Albiol, que va ser la llista més votada a Badalona amb 10 regidors. El ple de l'Ajuntament de Badalona el completen un regidor d'Unió Democràtica de Catalunya, que es va abstenir, i un de Ciutadans, Miguel López González, que es va votar a ell mateix.

El primer que va fer l'exalcalde popular García Albiol va ser felicitar Sabater, fins i tot abans que aquesta recollís la vara d'alcaldessa. Durant la celebració del ple, la plaça de la Vila es va omplir amb uns 400 ciutadans partidaris de Dolors Sabater i de García Albiol, que amb pancartes, banderes i xiulets van donar suport els seus candidats, fet que va produir algun moment de tensió, però sense que registressin incidents importants, en personar-se la Guàrdia Urbana i els Mossos.

Dolors Sabater va accedir al càrrec prometent complir les seves obligacions amb lleialtat al Rei, a l'Estatut i a la Constitució, si bé va afegir: "fins que el poble treballador català, exercint la seva voluntat democràtica, decideixi canviar-la per obrir un procés constituent cap a una república catalana sobirana, lliure i justa socialment". En el seu discurs, Sabater va declarar que no repetirà mandat i va afirmar que "s'ha acabat el temps de governs que actuen d'esquena al poble", i que pretén "sumar i no restar, i buscar el bé comú".

Dirigint-se a Albiol, li va recordar que "qui guanya les eleccions no és la força més votada, sinó la que pot construir una majoria per governar". La nova alcaldessa, que va anunciar que es reduiran els sous i les dietes del govern, va estendre la mà al govern sortint del PP, encara que va advertir als populars que "mai més permetrem que de la divisió es tregui rèdit polític, ni que de l'odi se'n faci bandera". En aquest sentit, va indicar que "no vull governar a cop de titular, perquè Badalona ja ha ocupat durant molt temps els platós de televisió".

Sabater, que mai ha militat en un partit polític, va comentar que governarà per a tothom, el que va escenificar mostrant la vara d'alcaldessa des de la plaça de la Vila a representants d'entitats ciutadanes i moviments socials, que van sortit al balcó de el ajuntament.

De la seva banda, Xavier García Albiol va anunciar que el PP farà "oposició amb contundència, però amb responsabilitat" i va posar en dubte la legitimitat del nou govern, encara que no va discutir-ne la seva legalitat.