14 de juny de 2015
14.06.2015

El socialista Juli Fernández és reelegit alcalde de Palafrugell

Inicia el segon mandat com a batlle, càrrec que ocuparà fins al 2018, quan el rellevarà Gómez (CiU)

15.06.2015 | 07:14
Fernández, amb la vara de batlle.

El Teatre Municipal de Palafrugell va acollir ahir el ple dec onstitució del nou Ajuntament de Palafrugell sorgit de les eleccions locals dels passat 24 de maig. En el decurs de la sessió van jurar o prometre el càrrec els 21 regidors electes i va procedir-se a l'elecció d'alcalde. Es van presentar tres candidats a l'Alcaldia: Juli Fernández (PSC), Josep Piferrer (ERC) i Víctor Girbal (Ciutadans). Va ser proclamat alcalde Juli Fernández Iruela, del Partit dels Socialistes de Catalunya amb 13 vots (del PSC, CiU i l'Entesa); set en va aconseguir Josep Piferrer i un, Víctor Girbal. Fernández, doncs, repeteix.
Fruit dels acords als quals van arribar el PSC, CiU i Entesa, el govern el formaran els 13 regidors d'aquestes formacions. L'alcaldia correspondrà fins al maig de 2018 a Juli Fernández (PSC) i posteriorment, fins a la finalització del mandat el 2019, a Albert Gómez (CiU), d'acord amb el pacte que van signar les dues formacions. Posteriorment, s'hi va unir el regidor de l'Entesa Guillem Genover.
Des del grup municipal d'Esquerra, que va empatar a set regidors amb el PSC i fou la segona força més votada. Els republicans apostaven per un pacte de caire sobiranista amb CiU, però no va prosperar, segons ells, perquè es va decidir des de Barcelona, cosa que Gómez va negar.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Eleccions Catalunya 2015

Els resultats del 27-s

Consulta el resultats de les Eleccions Catalunya 2015: Nombre d'escons, nombre de vots per província, comarca i municipi. Tota la informació sobre les Eleccions catalanes