Jordi Viñas (ERC) és el nou alcalde de Salt gràcies al suport dels regidors de les formacions d'esquerres. El candidat republicà va obtenir la majoria absoluta necessària en la votació d'investidura amb els vots dels cinc regidors republicans, els tres socialistes, el tres d'IPS-CUP i el de Canviem Salt. L'exalcalde, Jaume Torramadé (CiU), va quedar-se amb els vots dels sis edils de la seva formació i posteriorment, després de felicitar el nou batlle, va retreure que un pacte d'esquerres li hagi impedit ser alcalde. Plataforma per Catalunya (PxC) i Ciutadans també es van votar a si mateixos. Totes les formacions d'esquerres van fer gestos que en els propers dies podrien propiciar un govern d'esquerres més sòlid que el que hi ha ara mateix, amb només els cinc regidors republicans.

El ple d'investidura va generar molta expectació i molta gent es va haver de quedar fora del saló de plens. De fet, a partir d'una hora abans de l'inici del ple, ja s'havia format cua per poder seguir el ple des de les cadires. Molts eren activistes de la denominada PAH Girona- Salt. Molts regidors van jurar o prometre el càrrec per imperatiu legal: els cinc d'ERC, els tres d'IPS-CUP, Wilder Palacio (Canviem Salt) i alguns de CiU: Josep Valentí, Anna Fusté i Fanny Carabellido. Els tres representants nacionalistes, com també Palacio, van jurar, a més, assegurant que es posaven a disposició del Parlament que resulti de les eleccions del 27 de setembre, per si s'ha de treballar per un Estat català lliure i sobirà. Posteriorment també ho diria Ferran Burch en nom d'IPS-CUP i el mateix alcalde.

En l'explicació de vot, Wilder Palacio (Canviem Salt) va explicar que treballarà pel dret a l'habitatge i va recordar que "no sóc polític. Estic de polític". Per Ciutadans, Atiliano González, va explicar que no podia donar suport a Viñas perquè ell és "constitucionalista" però que en temes en què siguin afins, tindrà el seu suport.

Sergi Fabri (PxC) va ressaltar que Plataforma està formada per "gent valenta, humil i treballadora" i que "mai, mai, mai es rendeix" per acabar amb un "el món canvia amb el nostre exemple, no amb les nostres opinions". Per IPS-CUP, Ferran Burch va indicar que han apostat per un relleu al govern "sense cap condicionant" perquè són partidaris d'un model de ciutat que aposti per un creixement no especulatiu, amb un projecte col·lectiu i amb el poble actiu. Una assemblea decidirà si entren al govern.

Iolanda Pineda (PSC) va parlar de la voluntat de configurar una majoria d'esquerres ja que Salt "demana noves formes de govern". Va assegurar que els polítics han de ser propers i transparents i no estar "per sobre de ningú, sinó al costat". Pineda va admetre que el PSC havia fet "uns mals resultats sense pal·liatius" i que ara, amb ERC i la resta de forces d'esquerres buscaran trobar punts d'acord als programes electorals. A "Esquerra li demano lideratge i a Independents per Salt, generositat". Va explicar que han signat un document per a la investidura on hi ha un seguit de compromisos de transparència, participació ciutadana, en contra els desnonaments, en favor dels drets bàsics, per reactivar l'ateneu popular de la Coma Cros i per al replantejament del desenvolupament urbanístic, entre altres.

El següent a parlar va ser Jaume Torramadé (CiU). L'exacalde va fer un discurs ple de retrets indicant que s'havien trencat tres tradicions a Salt. Una, tal com va repetir en diverses ocasions, que governi la llista més votada. També va recordar que ERC havia permès que fos així els anys 1999, 2003 i 2007. Un altre trencament que va revelar, és que normalment el portaveu de la segona llista més votada és qui felicita la més votada. Aquest cop havia estat a l'inrevés i la resposta hauria estat un simple "gràcies". Torramadé va admetre que fruit dels resltats, entenia que hi havia d'haver un canvi. Tot i això, ell apostava per la unió de les dues forces més votades. En aquest punt va retreure a Viñas que, en un moment tan trascendent, hagi renunciat al pacte de caire nacionalista. I va demanar al futur nou govern que "no espatlli" un seguit de qüestions: "la implantació d'una gran superfície comercial que tot sabem -en referència a l'Ikea- està pràcticament tancada. I el Trueta està ben encaminat", va dir després d'indicar que una trentena de caps de servi apostaven per traslladar l'hospital a Salt.

El nou alcalde, Jordi Viñas, va reiterar la necessitat de diàleg i consens i va clamar per la tolerància i el respecte com a punts bàsics per la convivència. Va assegurar que treballarà per tenir un govern fort i estable i per tots els saltencs.