El republicà Xavier Sala va ser proclamat ahir com a nou alcalde de Santa Cristina d'Aro gràcies als quatre vots d'ERC, als dos de Guanyarem Santa Cristina des del Carrer (GdC), als dos dels Independents per Santa Cristina -la marca blanca del Partit Socialista de Catalunya- i al de Junts per Santa Cristina. Malgrat donar suport a Sala, però, Junts no formarà part de govern.

Per la seva banda, els dos edils de CiU i el representant d'Emprenedors es van abstenir, els primers amb l'argument que no se'ls havia donat l'oportunitat de participar al pacte de govern i el segon, perquè considerava que no tenia prou informació sobre el nou cartpàs municipal. Finalment, l'edil popular Sebastián Mateo va presentar candidatura i es va votar a si mateix.

ERC, Guanyarem i PSC governaran plegats gràcies a un acord de govern al que s'ha arribat amb "una negociació fàcil i bona predisposició per part de tots", segons va explicar Sònia Pujol, representant de GdC.

L'objectiu d'aquest mandat per part de les tres formacions serà treballar conjuntament com a equip de govern a més de fer un exercici de transparència obrint les Juntes de Govern als partits de l'oposició.

A més, durant el ple es va recordar la figura del socialista Ricard Herrero, que havia estat alcalde de Santa Cristina entre 2001 i 2011, i que va morir el març de l'any passat.