14 de juny de 2015
14.06.2015

Xevi Sala és el nou alcalde amb els vots de Guanyarem, PSC i Junts

Durant el ple es va recordar el socialista Ricard Herrero, batlle durant deu anys, que va morir el 2014

15.06.2015 | 07:14

El republicà Xavier Sala va ser proclamat ahir com a nou alcalde de Santa Cristina d'Aro gràcies als quatre vots d'ERC, als dos de Guanyarem Santa Cristina des del Carrer (GdC), als dos dels Independents per Santa Cristina -la marca blanca del Partit Socialista de Catalunya- i al de Junts per Santa Cristina. Malgrat donar suport a Sala, però, Junts no formarà part de govern.
Per la seva banda, els dos edils de CiU i el representant d'Emprenedors es van abstenir, els primers amb l'argument que no se'ls havia donat l'oportunitat de participar al pacte de govern i el segon, perquè considerava que no tenia prou informació sobre el nou cartpàs municipal. Finalment, l'edil popular Sebastián Mateo va presentar candidatura i es va votar a si mateix.
ERC, Guanyarem i PSC governaran plegats gràcies a un acord de govern al que s'ha arribat amb "una negociació fàcil i bona predisposició per part de tots", segons va explicar Sònia Pujol, representant de GdC.
L'objectiu d'aquest mandat per part de les tres formacions serà treballar conjuntament com a equip de govern a més de fer un exercici de transparència obrint les Juntes de Govern als partits de l'oposició.
A més, durant el ple es va recordar la figura del socialista Ricard Herrero, que havia estat alcalde de Santa Cristina entre 2001 i 2011, i que va morir el març de l'any passat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Eleccions Catalunya 2015

Els resultats del 27-s

Consulta el resultats de les Eleccions Catalunya 2015: Nombre d'escons, nombre de vots per província, comarca i municipi. Tota la informació sobre les Eleccions catalanes