L'Ajuntament de Riudellots de la Selva impulsa un estudi per conèixer les necessitats de més de 240 empreses ubicades al polígon industrial del municipi i al Centre Integrat de Mercaderies (CIM) de la Selva. La informació obtinguda servirà per dissenyar les actuacions de promoció econòmica i d'ocupació municipals, que podran fonamentar-se en "dades reals" sobre les necessitats i característiques de les empreses.

"A banda de les dades quantitatives sobre número de treballadors, facturació i exportació, entr d'alters, ens interessa poder disposar de dades qualitatives com ara les necessitats d'espai, comunicacions i el seu grau de satisfacció", va explicar el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Barnés. L'estudi compta amb el finançament i suport del Servei d'Ocupació de Catalunya vehiculat a través d'un pla d'ocupació del Consell Comarcal de la Selva, que ha permès la contracció d'una persona durant 6 mesos. El treball consisteix principalment en l'elaboració d'una enquesta a partir visites personalitzades a directius i responsables de les empreses. Riudellots compta amb dos grans àrees industrials, e Polígon de Girona-Àrea Empresarial de Riudellots de la Selva i el CIM La Selva. Aquestes dues àrees apleguen un total de 244 empreses, que ocupen a 4.565 persones.

Negocis rendibles

A través de l'enquesta, l'Ajuntament espera obtenir dades que permetin "millorar l'ocupabilitat" de les persones que busquen feina al municipi i detectar quines necessitats formatives tenen. També es persegueix aclarir quines "necessitats de mobilitat" tenen els treballadors dels polígons, per tal de poder explorar alternatives que contribueixin a reduir la circulació de vehicles per aquestes àrees industrials. "Per poder implantar iniciatives" i "aconseguir que siguin efectives", sosté Barnés, "cal conèixer la realitat de la nostra àrea industrial".