Esquerra Republicana (ERC) de Palafrugell va donar a conèixer dissabte passat la seva llista per a les eleccions municipals del mes de maig, encapçalada per l'actual alcalde Josep Piferrer. La formació assenyala que una de les principals novetats d'enguany és la incorporació de la psicòloga i membre de l'entitat juvenil Birres Braves Mònica Alcalà com a número 2 de la candidatura.

El partit subratlla en un comunicat que «la llista presentada fa uns dies és de tipus cremallera, és a dir, que alterna home i dona, i eminentment continuista en els seus primers llocs, on destaquen la majoria de regidors i regidores de l'actual equip de govern, a més de noves incorporacions procedents de sectors professionals molt diversos».

De la llista, la formació destaca els exregidors de l'Ajuntament, Olga Ridao i Xevi Vilà; l'exalcalde i president del Grup Republicà al Parlament de Catalunya, Sergi Sabrià; el lingüista i corrector de Josep Pla, Jordi Pujol; o el president de la secció local d'ERC a Palafrugell, Xavier Segura. L'actual batlle va voler deixar clar que Esquerra no farà mai alcalde una persona del bloc constitucionalista, avançant que el 2023 no es tornarà a presentar com a alcaldable, seguint el compromís de limitar-se a fer-ho durant dos mandats.