Els electors de Riudellots de la Selva hauran d'escollir el 26 de maig entre dues candidatures. Per una banda, l'actual alcaldessa, Montserrat Roura (Junts per Riudellots), que opta a la reelecció del càrrec que ocupa des de l'any 2003; i per l'altra, qui va ser el seu segon tinent d'alcalde des del 2013 i fins el mes passat, Lluís Barnés, que ara lidera la candidatura d'Esquerra Republicana al municipi. Actualment, CiU governa amb majoria absoluta, ja que va aconseguir set dels onze regidors, mentre que ERC és a l'oposició amb quatre.

Després de no haver format llista l'any 2011, els republicans van tornar a presentar-se el 2015, llavors amb Paula Tubert com a alcaldable. Ara li prendrà el relleu Barnés, regidor de l'equip de govern convergent des del 2011 i fins el 15 de març passat, que va deixar les regidories de Participació, Transparència, Bon Govern, Comunicació i Promoció Econòmica i Salut.

Segons va informar la direcció local d'ERC quan va anunciar el seu fitxatge, «sempre hem valorat la capacitat d'en Lluís d'arribar a consensos amb l'oposició, així com el resultat de la gestió de les seves àrees a l'Ajuntament; quan va dir que plegava ho vam tenir clar, volíem que formés part del nostre equip».