20 de abril de 2019
20.04.2019
Diari de Girona
Anna Barnadas. Candidata d'ERC a Olot

«Els ciutadans demanen un barri vell del qual puguin estar orgullosos»

20.04.2019 | 00:10
Anna Barnadas considera que s'ha de fer més feina als barris.

Anna Barnadas, una biòloga de 49 anys, presenta un programa que posa per davant les persones, els barris i les entitats. En segon lloc, els pilars dels programa són l'educació i la visió de comarca. L'últim eix està fonamentat en un sentit democràtic de participació i transparència al més alt nivell possible.

Anna Barnadas, una biòloga de 49 anys, presenta un programa que posa per davant les persones, els barris i les entitats. En segon lloc, els pilars dels programa són l'educació i la visió de comarca. L'últim eix està fonamentat en un sentit democràtic de participació i transparència al més alt nivell possible.


Anna Barnadas confia que el dia 27 de maig comenci una nova etapa en la vida municipal olotina. Ho defineix com un canvi a tots nivells i, segons indica, els instruments per la transformació són la informació i la participació. La idea és que els ciutadans tinguin informació directa de tot el que passa a l'Ajuntament.


Quins són, en aquests moments, els principals problemes d'Olot?

En els últims mandats s'han fet grans obres a la ciutat i en canvi s'ha descuidat força la feina als barris. Nosaltres pensem que primer s'ha de cobrir el que demanen els seus habitants, i demanen tenir un barri vell del qual es puguin sentir orgullosos. Un altre problema són les comunicacions. El tema de la variant és un tema que no pot esperar més i és molt dur que des de territori no es prioritzi aquesta variant.

Quins són els problemes del Nucli Antic?

El problema és que no s'hi inverteix com s'hauria de fer. Evidenment, hi ha propietaris que tenen ganes de rehabilitar els seus edificis i que s'hi posarien. Però si l'Ajuntament continua fent una gran obra per mandat, no hi haurà mai prou diners per invertir en el Nucli Antic.

És possible un acord per l'espai Cràter?

No! Soc contundent. Seria possible un acord si Olot tingués prou diners com per poder invertir en moltes coses alhora. Per nosaltres és una cosa de prioritats. Una vegada posats els fons europeus, queden encara una colla de milions d'euros per haver-hi d'invertir. Per nosaltres, aquests milions d'euros s'han de destinar als barris i al barri vell.

Un gran biblioteca per a una lectura compartida?

Des de principi de mandat, ja apuntàvem can Sacrest com un espai per ubicar-hi una estructura municipal important. Nosaltres en diem el Barri de les Arts, i el fet que se situi la biblioteca d'Olot a l'espai de can Sacrest i que no sigui tan sols una biblioteca sinó que sigui un espai d'oci cultural on, a part d'una biblioteca, hi hagi activitats i instal·lacions que permetin que la ciutat d'Olot se'l faci seu com un espai de vida i de ciutat, ens sembla molt positiu.

Què s'hi pot posar, a l'hospital vell?

El que és increïble és que no hi hagi cap projecte per a l'hospital vell. No es va quedar buit d'un dia per l'altre, sinó que feia molt de temps que se sabia que s'estava fent l'hospital nou i, per tant, ara mateix és un edifici immens i que està desocupat. Nosaltres tenim un projecte clar. Pot acollir més d'una funció, i pensem que hi podria anar la residència d'estudiants.

L'esport ha de ser imant d'atracció turística?

Ja ho portàvem al programa des del 2015. Nosaltres veiem Olot com un centre esportiu amb possiblitats. D'entrada, perquè tenim molt bons clubs, perquè tenim unes bones instal·lacions, perquè ens trobem en una situació geogràfica que pensem que realment és molt bona. Estem a una hora de l'esquí, a mitja hora de l'estany de Banyoles i a una hora de la platja, i, per tant, Olot ha de reivindicar-se com a centre d'activitat esportiva. Pensem que això pot donar molta més vida a la nostra ciutat. No és cap novetat, perquè al 2015 ja ho portàvem en el programa. Hem parlat amb molts clubs que ho veuen factible.

L'aparcament està ben resolt?

L'aparcament és un problema perquè no tenim alternatives. Ho hem explicat moltes vegades. Els olotins i les olotines ens desplacem en cotxe o bé ho fem a peu. Si tinguéssim una bona xarxa de carrils bicicleta o de transport públic no seria tant problema.

El model econòmic d'Olot i de la Garrotxa és efectiu?

Sí que és cert que el model econòmic de la Garrotxa té unes taxes d'atur molt baixes. Falta saber com són les feines i com estan pagades aquestes feines i el repartiment de la riquesa. En aquest sentit, estem per sota de la mitjana de Catalunya. Una cosa ens emmascara l'altra. Des de l'equip de govern s'ha de treballar per tenir un ocupació de qualitat.

Què queda després de la crisi?

No podem dir que el global de la gent visqui malament, però tampoc podem dir que tothom té uns salaris dignes, un habitatge i cobertes les seves necessitats. Sembla que estem davant d'una altra crisi. El que ha de fer el govern és vetllar perquè tothom tingui una feina i un habitatge dignes.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit