Lluís Guinó, alcalde de Besalú des del 1995, tindrà un rival, Alfred Cairó (Més Besalú-ERC, en aquestes eleccions municipals. En les dues convocatòries anteriors, les de 2011 i 2015, la llista de Guinó va ser única.

Cairó ha afirmat en diferents ocasions que el motiu que l'ha empès a presentar candidatura és trencar el cicle d'eleccions amb llista única a Besalú.

Per la seva part, Lluís Guinó es presenta avalat pel fet d'haver canviat el sistema de recollida d'escombraries de contenidors per un de porta a porta. El nou sistema ha suposat un notable augment de la selecció.

En tant que repte per a un pròxim mandat, Guinó vol tirar endavant la construcció de l'institut escola. Ara, els alumnes d'ESO de la localitat fan les classes en mòduls prefabricats situats al costat de l'escola Salvador Vilarrasa.

El seu rival, Alfred Cairó, té en la participació, la transparència i la protecció social els tres eixos del seu programa. Sosté que la seva llista és per donar una alternativa de vot als veïns.

Més Besalú ERC vol potenciar el turisme, donar suport a la indústria, potenciar la cultura i donar suport al comerç tradicional, molt present a la localitat.