La CUP proposa que els municipis del Gironès actuïn de forma cooperativa i es prioritzi una planificació conjunta de tots els municipis que formen part de la comarca. Per això, ha començat a fer reunions de treball per abordar temes que la formació considera claus a l'hora de cooperar de forma permanent, la mobilitat, la gestió del residus, la participació ciutadana i la transparència.

De cara a les eleccions del 26 de maig, la CUP ha presentat dotze candidatures a la comarca del Gironès. En algunes ja es va presentar els darrers comicis i l'objectiu és consolidar-s'hi -Girona, Salt, Bordils, Celrà, Sant Gregori i Viladesens-, mentre que d'altres són noves: Llagostera, Sarrià de Ter, Cervià de Ter, Quart, Fornells i Bescanó.

El partit independentista valora «molt positivament» aquesta major implementació del seu projecte municipalista. «No són només llistes electorals, sinó que són la cristal·lització de projectes col·lectius d'unitat popular, arrelats al territori i en el teixit associatiu de cadascun dels municipis», indiquen.

L'alcalde de Celrà, Dani Cornellà, ha detsacat que l'objectiu de la CUP de cara al 26 de maig és «conservar les alcaldies actuals i irrompre amb força en aquells municipis on ens presentem per primera vegada».