11 de maig de 2019
11.05.2019
Diari de Girona

Un pacte entre PSOE i Podem, el preferit per al Congrés

El 60% dels catalans veu amb bons ulls un acord entre les dues formacions, segons l'enquesta del CEO

11.05.2019 | 01:42
Un pacte entre PSOE i Podem, el preferit per al Congrés

Un pacte entre el PSOE i Podem al Congrés de Diputats. Aquesta és la preferència majoritària dels catalans, segons els resultats de l'enquesta del CEO publicada ahir. Així, en aquests moments, el 60,2% dels catalans preferiria un ­govern d'esquerres amb una coalició entre les dues formacions.
Una xifra considerablement elevada comparada amb la segona opció: un govern del PSOE en solitari que només aconseguiria el suport de 17,6% i encara més inferior seria el suport d'un pacte de govern amb Ciutadans (Cs) amb un 13,8%.
Les eleccions generals del 28 d'abril no van donar la majoria absoluta a la força més votada, el PSOE. De manera que encara no se sap si Pedro Sánchez optarà per governar en solitari i amb pactes puntuals o per governar en coalició.

Diferències entre partits
Pel que fa a les preferències dels enquestats, aquestes ­varien en funció del partit votat. El pacte amb Podem és el més escollit pels votants de Podem (96,9%) i del PSOE (46,2%). També dels independentistes, ERC (80,5%) i JxCat (76,1%).
Per contra, els partits unionistes es mostren majoritàriament a favor d'un pacte PSOE-Ciutadans. Ciutadans (82,4%) i PP (60,8%).

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook