ERC de l'Escala considera imprescindible la signatura per part de tots els partits d'un pacte per salvaguardar el patrimoni cultural i paisatgístic del municipi. Segons va fer saber ahir el partit republicà, ERC l'Escala s'assumeix el «pacte d'urgència pel patrimoni» que ha proposat la plataforma Fòrum l'Escala-Empúries a tots els partits polítics que es presenten a les eleccions municipals del municipi.

El document al qual dona suport la formació republicana proposa quatre mesures de mínims per salvaguardar el patrimoni. La primera és posar en vigència immediata la protecció de les cases del llistat existent en la proposta de modificació puntual del Pla General en l'àmbit del nucli antic que es va elaborar el 2008.

Així mateix, es proposa adquirir un compromís per a la protecció, accés públic i transformació de la zona de l'Estany de Poma i convertir-lo en un parc municipal que serveixi com a pulmó del barri de Riells.

En tercer lloc, executar un control preventiu preceptiu dels moviments de terra sota cota 0 per tal de protegir el potencial patrimoni arqueològic i els recursos hídrics dels aqüífers.

I finalment, el document reclama arribar a un acord per prioritzar la reclamació i l'aprovació del Pla Especial de protecció de l'entorn d'Empúries.

A més a més, ERC demana al consistori que s'apliqui d'urgència una aturada de llicències urbanístiques d'un any, igual que es va fer amb l'aturada de llicències de la zona de l'estany de Poma, a totes aquelles cases que tinguin algun tipus de protecció acreditada, a l'espera de la redacció del nou POUM.