La candidatura Guanyem Girona renega del model de «cultura efímera» i aposta per «reforçar la cultura de base, la que es fa dia a dia, a la ciutat». Així ho va declarar ahir Xevi Montoya, petit empresari i número 3 de la llista electoral, en l'acte que la candidatura va celebrar davant de la biblioteca Carles Rahola per parlar sobre el model cultural de la ciutat.

Hi van participar també Àngel Quintana, degà de lletres de la UdG i Roser Bover, artista i docent. Montoya va obrir la trobada explicant que «enfront d'un model de cultura efímera i de l'esdeveniment, nosaltres apostem per un model en el qual es reforci la cultura de base, la que es fa dia a dia a la ciutat». Així mateix, va recalcar la necessitat de posar la cultura «al servei de la cohesió social i del creixement humà i intel·lectual: la cultura no pot ser només un sector subordinat al turisme i a l'atracció de visitants com ha sigut fins ara».

Roser Bover, per la seva banda, va afirmar que «cal fer una aposta valenta per la formació i també hem d'oferir espais d'exhibició de petit i mitjà format per als artistes de Girona, que moltes vegades no tenen lloc».

Quintana es va referir a la necessitat de «reforçar el sector de les arts escèniques com un element que ha fet i que pot fer excel·lir Girona encara més en l'àmbit cultural».