El president del Partit Popular, Pablo Casado, va demanar unir el centredreta a Espanya de cara a les eleccions del proper 26 de maig, perquè Pedro Sánchez no tingui «les mans lliures» per pactar amb Podem i ERC.

«El 26 de maig, depenent del missatge que donem, tindrà les mans lliures per decidir pactar amb qui vulgui, amb Podem i amb ERC», va assenyalar Casado durant un acte de PP a la localitat murciana d'Águilas.

En la mateixa línia, va afegir que cal enviar el missatge a Sánchez que «no té les mans lliures, no té carta blanca», després de treure «el pitjor resultat de la història d'un Govern democràtic i que podrà ser investit».

El líder popular va criticar que el president del Govern en funcions «pretén» fer un Govern amb Podem i amb ERC, «perquè després a les eleccions autonòmiques de Catalunya li tornin el favor a l'Ajuntament de Barcelona». «Deixa obert el tema de governar en minoria però és impossible», va assegurar. Casado va fer aquestes declaracions a Águilas amb el president de Múrcia i candidat a la reelecció, Fernando López Miras.