13 de maig de 2019
13.05.2019
Diari de Girona

El PSC de Figueres proposa convertir la Sala Edison en un centre comercial

El candidat, Pere Casellas, aposta per permetre la creació d'unes galeries amb establiments de qualitat, un aparcament, dos restaurats i un hotel

13.05.2019 | 11:18
Pere Casellas amb altres companys de candidatura davant la Sala Edison

El PSC de Figueres porta a la campanya un dels temes que des de fa anys està sobre la taula, la recuperació de l'antic cinema, la Sala Edison, propietat de l'empresari Antoni Escudero.

El candidat del PSC, Pere Casellas, ha exposat la proposta perquè la ciutat recuperi la capitalitat comercial. Un dels elements és permetre convertir l'antiga Sala Edison del carrer Sant Pau en unes galeries amb establiments de qualitat de primeres marques; amb un aparcament de tres plantes; dos restaurants i un hotel.

Casellas és partidari que es conservin els elements importants de l'edifici i que quedin documentats i catalogats.

La degradació de l'edifici de l'antiga Sala Edison que va comprar l'empresari de la Jonquera i l'ús que se li dona és un dels temes que des de fa anys estan sobre la taula dels governs de Figueres sense que fins ara s'hagi desencallat. El propietari s'ha queixat en reiterades ocasions de les traves per part de l'administració.

L'equipament, dissenyat per l'arquitecte Azemar, es va inaugurar l'any 1905 convertint-se en el primer cinema de la ciutat. Va funcionar com un edifici emblemàtic de la ciutat fins al 1984

 

Més enllà de la Rambla

Per Pere Casellas, "cal impulsar la creació d'un pol d'atracció que eixampli l'oferta comercial més enllà de la Rambla" i considera que amb la proposta de l'Edison no només es crearà un focus de dinamització a la ciutat sinó que també "s'estimularà la revitalització dels carrers Sant Pau, Vilafant i les zones adjacents".

Pel PSC, el primer que ha de quedar clar és que Figueres és una ciutat comercial, que té el nivell d'establiments per habitant més grans de Catalunya, més de 20 per cada 1000 habitants. I ho contraposa a ciutats com Girona que compta amb 15 establiments per cada 1000 habitants o Olot que en té 16.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook