El president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, ha demanat un doble càstig a PP i Ciutadans en les eleccions municipals, autonòmiques i europees del 26 de maig perquè, ha afirmat, encara no han entès que la ciutadania no vol que pactin amb la «ultradreta».

En un míting a Saragossa amb el qual va iniciar la seva agenda de campanya, Sánchez va assenyalar que PP i Ciutadans «segueixen obstinats» a entendre's si sumen i a «enfilar-se a les institucions amb el suport de la ultradreta» malgrat que la ciutadania ja els ha dit el 28 d'abril que «per aquí no». «Com no han entès res, us proposo que els ho diguem dues vegades», va reclamar, mentre des del públic que li escoltava començaven a sentir-se veus corejant «Amb Rivera no!».

Sánchez va negar que PP o Ciutadans s'hagin centrat després dels resultats del 28 d'abril. Segons ell, «estan centrats en ells mateixos», en el futur dels seus líders. I això, als socialistes els «importa un rave», perquè el que els preocupa és el benestar dels ciutadans en tots els territoris d'Espanya.

Discurs il·lusionant i optimista

Sánchez va mostrar la seva confiança en el fet que la majoria dels espanyols torni a triar «futur» quan voti el 26 de maig perquè, ha dit, als espanyols els caracteritza la «coherència». Es va mostrar orgullós de la campanya que el PSOE va desplegar per a les generals perquè va demostrar que amb un «discurs il·lusionant» i «optimista» es pot guanyar la dreta i la ultradreta.