Els candidats Xevi Montoya (número 3) i Roser Maeso (número 8) de Guanyem Girona van explicar ahir el model econòmic del seu programa electoral. Montoya va desgranar diverses propostes, de les quals destaca la creació de sinergies per fomentar l'economia del coneixement com a sector d'alt valor afegit.

També va apuntar la necessitat de «teixir una estratègia compartida amb els municipis de l'entorn per reindustrialitzar el conjunt de l'àrea urbana o impulsar experiències relacionades amb l'economia social i solidària».

Pel que fa al comerç, la formació vol actualitzar el pla de dinamització comercial de la ciutat per tal de «protegir el petit comerç enfront de les grans superfícies i de les dinàmiques especulatives» sorgides els darrers anys. La formació es mostra partidària de crear una plataforma en línia pública de venda i distribució pel petit comerç perquè pugui «competir» amb les grans multinacionals.

Maeso va apuntar a la necessitat de convertir el Servei Municipal d'Ocupació en el «puntal de les polítiques laborals» a la ciutat, incrementant-ne els recursos i la formació.