La cap de llista d'Unides Podem al Parlament Europeu, Maria Eugenia Rodríguez Palop, va comparar la Unió Europea (UE) amb un Titanic que s'enfonsa, i va instar els països que la conformen a no saltar del vaixell, sinó a arribar a acords que evitin aquest enfonsament. «Estaré amb els que volen més Europa», va destacar.

La candidata va advocar per més unió davant dels que desitgen la tornada a l'Estat nació, i va indicar que això és «impensable, estèril, absurd i vuitcentista». Així, va puntualitzar que si bé s'han de corregir coses a la UE, com guanyar en democràcia i en transparència en la política monetària, això no es resol abandonant la UE.

«Hi ha molt a fer, però una cosa és això i una altra que un pugui pensar que pot escapar o saltar de la Unió Europea i nedar sol enmig del mar. És com un Titanic, es pot estar enfonsant, pot haver-hi gent de primera de segona i de tercera, però quan segur que t'ofegaràs és saltant en solitari enmig de l'oceà intentant nedar sola a la riba. Cal arribar a acords que permetin que tots estiguem al vaixell i a més evitar que s'enfonsi», va indicar. En aquest sentit, va comentar que Unides Podem aposta perquè des d'Europa es duguin a terme processos de democratització i transparència.