La candidatura Guanyem Girona va explicar ahir les seves propostes enfocades en el jovent, de les quals destaquen la creació d'una borsa d'habitatge social. La número 17 de la llista, Míriam Requena, i la número 21, Carla Costa, van desgranar les propostes en aquesta matèria, que inclou establir línies d'ajuts econòmics per a l'accés a l'habitatge i a la formació.

Requena va recordar que els preus del lloguer a Girona han augmentat un 30% en els darrers quatre anys, i que la situació de precarietat laboral de molta gent jove «ens impedeix accedir a un dret tan bàsic com és l'habitatge».

En aquest sentit, la formació preveu desenvolupar un pla de formació ocupacional que «s'iniciarà amb un estudi real de les necessitat formatives relacionades amb el mercat laboral», i que també contemplarà la formació en drets laborals. La bateria de mesures també inclourà accions formatives per a joves que estan en transició i una borsa de treball específicament per aquest col·lectiu, que segons Requena, és el «gran problema que tenim els joves».