El partit animalista PACMA de Girona vol acabar amb la regulació que prohibeix l'accés dels gossos a diferents places de la ciutat i zones enjardinades. La formació es presenta a les eleccions municipals amb la voluntat de «fer de Girona una ciutat pionera pel que fa als drets dels animals, que contribueixi a aturar la crisi climàtica i que posi al centre les persones més vulnerables».

La formació també aposta per crear una Regidoria de Benestar i Protecció dels Animals, així com permetre l'accés d'animals de companyia a espais de titularitat pública i al transport públic. Un conjunt de mesures que el partit animalista demana que s'incloguin en l'Ordenança de protecció, tinença i control d'animals que està elaborant l'Ajuntament.

En un comunicat, el grup exposa que porten treballant de forma voluntària i sense interrupció des del febrer de 2016, «combatent un equip de govern que ha retallat i vulnerat sistemàticament els drets de les persones que han decidit conviure amb algun animal». Afegeixen que les reunions amb la regidoria de Medi Ambient i Sostenibilitat «han estat freqüents al llarg d'aquests anys, per tractar temes com la cavalcada de reis, la canera municipal, la gestió de les colònies de gats, la prohibició d'entrada de gossos a parcs i places de la ciutat o els circs amb animals».

«La nostra línia de treball ha estat sempre rigorosa, seriosa i nítidament progressista», assegura Nacho Pascual, cap de llista de la formació animalista a les properes eleccions municipals.