Un total de 37 municipis de la demarcació de Girona, un resultat lleugerament per sobre respecte als anteriors comicis que rascaven la trentena, ja compten amb els resultats de les eleccions municipals sobre la taula en tenir tan sols una candidatura, segons consta en el Butlletí Oficial de la Província (BOP) de Girona, pobles que s'estalviaran els nervis en el moment de fer el recompte final de vots el proper 26 de maig.

La majoria de localitats que segueixen aquest perfil d'estructura política uniforme es dona a la Junta Electoral de la zona de Figueres. Pel que fa al tipus de partits més representatius, el partit que compta amb major nombre de candidatures úniques és Junts per Catalunya, que serà el líder en municipis com Albons, L'Armentera, Palol de Revardit, Borrassà, Cistella, Colera, Garrigàs, Terrades, Vilamalla, la Vall de Bianya, o Molló, entre d'altres. En aquest cas, han desaparegut de la llista pobles com Sant Pere Pescador o Besalú que per als comicis d'enguany sumen més llistes electorals.

La segona formació amb més presència a les comarques gironines en indrets que tenen una sola llista és Esquerra Republicana de Catalunya, amb representació a 14 pobles, que al seu torn també s'identifica amb les sigles AM (Acord Municipal). En aquest grup s'inclourien localitats com ara Madremanya, Sant Joan de Mollet, Sant Julià de Llor i Bonmatí, Cabanelles, Espolla, Lladó, Ordis, Vilabertran, Vilamacolum, la Pera, Palau-sator, Parlavà, Fontanals de Cerdanya i Llanars.

El següent grup per ordre de major representació són els independents, presents en quatre municipis: Riumors, Argelaguer, Rupià, i Montagut i Oix. Pel que fa al Partit Socialista de Catalunya (PSC), conegut amb la marca de Candidatura de Progrés (CP), governarà segur en dues localitats: Sant Miquel de Fluvià i Sales de Llierca. Per acabar, el grup d'Alternativa Municipalista, que correspondria a la CUP, només es troba en forma de candidatura única al municipi baix-empordanès de Verges.