El president del PP, Pablo Casado, va demanar al president del Govern en funcions, Pedro Sánchez, que «no enganyi» els espanyols, perquè «acabarà donant» al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, «el que li demani» per a la seva investidura. De la mateixa manera, va criticar que l'exvicepresident de la Generalitat Oriol Junqueras, una persona «que està a la presó per donar un cop d'Estat», digués des de la presó que vol donar suport perquè el secretari general del PSOE sigui reelegit al capdavant de l'Executiu.

A més, va criticar que tant Junqueras com la resta de polítics catalans presos electes diputats del Congrés el 28 d'abril puguin acudir a aquesta Cambra a recollir la seva acta. «Us imagineu que l'any 1981 els que van donar un cop a l'Estat, Tejero i Armada, una vegada que estaven a la presó es presentessin a les eleccions i anessin a recollir l'acta?», es va preguntar el líder del PP en un acte de partit a Nigrán (Pontevedra).

Amb la vista posada en els comicis locals del proper 26 de maig, Casado va apel·lar al fet que els ajuntaments siguin «un contrapès» a l'Executiu de Pedro Sánchez, ja que a les eleccions es confronten «dos models»: «El del PP, que quan hem tingut la confiança dels nostres compatriotes no hem defraudat», i el del PSOE, que governa «amb populistes i nacionalistes». Així, va insistir a lloar la gestió de Alberto Núñez-Feijóo a la Xunta, ja que mentre el socialista José Luis Rodríguez Zapatero «apujava impostos», el líder del PPdeG «els abaixava».