20 de maig de 2019
20.05.2019
Diari de Girona

ERC Girona farà de Mas Abella la casa de la cultura popular

L'objectiu de la proposta és dignificar l'espai i, alhora, posar la cultura popular com a eix vertebrador social

19.05.2019 | 23:13
ERC Girona farà de Mas Abella la casa de la cultura popular

Esquerra Girona vol convertir Mas Abella en la casa de la cultura popular i tradicional de la ciutat. La proposta passa d'una banda per dignificar aquest espai i, alhora, per posar la cultura popular com a eix vertebrador social dels barris i de la ciutadania. El número 9 de la llista, Ramon Grau, va explicar que crearan un espai per mostrar la imatgeria i bestiari municipal i altres elements de cultura popular de la ciutat. A més, també dinamitzaran l'espai amb cursos, xerrades i tallers per a les escoles i reservaran un espai per a un projecte museístic. «Creiem en la cultura com a expressió dels valors, creences, creativitat i tradicions personals i col·lectives de la comunitat, i com a principal element de cohesió social ciutadana. La cultura, juntament amb la seva bessona que és l'educació, han de tenir un paper habilitador i facilitador que integri les diverses cultures que conviuen a la nostra ciutat», va manifestar Grau.

ERC Girona considera que la cultura popular i tradicional és «essencial» per conèixer la història, els costums i les tradicions de la ciutat. En aquest sentit, el candidat republicà Quim Ayats va afegir que «volem que la cultura popular arribi a tots els racons de la ciutat perquè considerem que és un element integrador i capaç de connectar tots els barris i tots els veïns i veïnes de la ciutat».

Aquesta és una de les 27 propostes concretes relacionades amb la cultura que la candidatura republicana a Girona presenta.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit