Dirigents del Partit Popular van protagonitzar un acte electoral a Etxarri-Aranatz enmig de la tensió pels crits i insults que van rebre d'un grup de veïns, alguns encaputxats, que van protestar contra la seva presència a la localitat navarresa. A l'acte hi van assistir la diputada del PP per Barcelona, Cayetana Álvarez de Toledo, la presidenta del PP de Navarra, Ana Beltrán, el president del PP de Catalunya, Alejandro Fernández, i simpatitzants del partit. Els membres del PP van trobar la plaça en què havien de desenvolupar l'acte amb fem escampat. A més, una vintena d'encaputxats es van concentrar.

L'acte es va desenvolupar entre un fort desplegament de la Guàrdia Civil. Cayetana Álvarez de Toledo va assenyalar que aquesta situació demostra «la infinita superioritat de l'Espanya constitucional sobre els seus enemics, sobre els qui criden, els que han assassinat i els que agredeixen».

Álvarez de Toledo va afirmar que, «davant del soroll i la fúria dels totalitaris, la paraula de l'Espanya constitucional». En la seva intervenció, va dir que la «plaça pública és de tots» i va afegir que la democràcia és «debatre» i no «cridar».

Per part seva, el president del Partit Popular, Pablo Casado, va denunciar que «valents encaputxats totalitaris» hagin llançat fems en un acte. ·No ens callaran», va afegir. «No podran amb la democràcia, ni amb l'Espanya plural i en llibertat», va proclamar en un missatge al seu compte oficial de Twitter.