23 de maig de 2019
23.05.2019
Diari de Girona

Masquef vol que Figueres sigui destí de cap de setmana

El candidat de Junts vol aconseguir captar un turisme que faci estades de dos o tres dies

23.05.2019 | 01:01
Masquef vol que Figueres sigui destí de cap de setmana

El candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, posarà en marxa l'Agència de Comerç i Turisme i incrementarà l'atractiu dels eixos comercials amb l'objectiu que la ciutat sigui destí de cap de setmana. Es tractaria de captar un turisme que faci estades curtes de dos o tres dies.

Segons Masquef, el gruix més important de visitants «centra la seva estada al Museu Dalí i, per tant, amb prou feines passa unes hores a la ciutat». Per això, creu que «cal donar un tomb a aquesta situació i aconseguir allargar aquestes estades i que Figueres sigui un destí de cap de setmana o de dos o tres dies».

Algunes de les propostes són l'obertura de la casa natal de Salvador Dalí, la potenciació del castell de Sant Ferran o el projecte comercial i turístic de la Sala Edison, que haurien d'ajudar a allargar les estades i que, per tant, «s'incrementi la despesa dels visitants».

Els nous productes turístics espera crear-los a partir de la col·laboració público-privada, amb la participació del teixit comercial i del sector de l'hostaleria. La idea és tenir «un producte turístic atractiu que converteixi Figueres en l'epicentre turístic d'una àrea de trenta quilòmetres».

Una altra de les accions a desenvolupar és incrementar l'atractiu dels eixos comercials a través d'ajuts per a la qualitat de façanes, rètols i mobiliari, la generació d'activitats de carrer, la realització d'esdeveniments per atraure públic i la potenciació de la marca Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook