23 de maig de 2019
23.05.2019

Masquef vol que Figueres sigui destí de cap de setmana

El candidat de Junts vol aconseguir captar un turisme que faci estades de dos o tres dies

23.05.2019 | 01:01
Masquef vol que Figueres sigui destí de cap de setmana

El candidat de Junts per Figueres, Jordi Masquef, posarà en marxa l'Agència de Comerç i Turisme i incrementarà l'atractiu dels eixos comercials amb l'objectiu que la ciutat sigui destí de cap de setmana. Es tractaria de captar un turisme que faci estades curtes de dos o tres dies.

Segons Masquef, el gruix més important de visitants «centra la seva estada al Museu Dalí i, per tant, amb prou feines passa unes hores a la ciutat». Per això, creu que «cal donar un tomb a aquesta situació i aconseguir allargar aquestes estades i que Figueres sigui un destí de cap de setmana o de dos o tres dies».

Algunes de les propostes són l'obertura de la casa natal de Salvador Dalí, la potenciació del castell de Sant Ferran o el projecte comercial i turístic de la Sala Edison, que haurien d'ajudar a allargar les estades i que, per tant, «s'incrementi la despesa dels visitants».

Els nous productes turístics espera crear-los a partir de la col·laboració público-privada, amb la participació del teixit comercial i del sector de l'hostaleria. La idea és tenir «un producte turístic atractiu que converteixi Figueres en l'epicentre turístic d'una àrea de trenta quilòmetres».

Una altra de les accions a desenvolupar és incrementar l'atractiu dels eixos comercials a través d'ajuts per a la qualitat de façanes, rètols i mobiliari, la generació d'activitats de carrer, la realització d'esdeveniments per atraure públic i la potenciació de la marca Empordà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook